Redactia.ro
Home » Știri » Avion sirian cu 172 de pasageri la bord, ținta unui atac cu rachete

Avion sirian cu 172 de pasageri la bord, ținta unui atac cu rachete

avion

Un avion cu 172 de persoane la bord a aterizat de urgență în Siria. Aeronava civilă Airbus A320 a fost aproape doborată, potrivit presei din Rusia și din Israel.

Cu sprijinul controlorilor de trafic, avionul a reușit să aterizeze, redirecționat către baza aeriană de la Hmeimim.  Baza aeriană pe care a aterizat avionul este operată în acest moment de Rusia.

Patru aeronave de luptă israeliene de tipul F-16 au efectuat o serie de atacuri împotriva unor locații din suburbiile Damascului în noaptea dinspre 6 spre 7 februarie, punând în pericol o aeronavă Airbus A320 cu 172 de pasageri la bord, lăsând în urmă și 8 răniți la sol.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konachenkov, a semnalat ca avioanele de lupta F-16 din Israel au tras opt rachete aer-sol fără a intra în spațiul aerian sirian. El a adăugat că trupele guvernamentale siriene au folosit sisteme de apărare aeriană pentru a respinge atacul.

Rachete israeliene interceptate la Damasc

Purtătorul de cuvânt al MAPN de la Moscova a atras atenția și asupra faptului că zborurile de pasageri din spațiul aerian al Siriei, ca dealtfel din întreaga lume, se desfășoară la niveluri de altitudine cunoscute, iar sistemele radar israeliene le văd clar. „Radarele israeliene văd foarte bine situația aeriană din zona aeroportului Damasc”, a spus el.

Avionul care zbura pe ruta Teheran – Damasc a aterizat la baza aeriană rusă Khmeimim, unde se afla cel mai apropiat aeroport. Deocamdată, din partea armatei israeliene nu există nicio reacție oficială după acest eveniment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: