Redactia.ro
Home » Știri » „Avionul Apocalispei” a fost ridicat de la sol de ruși. Acesta ar putea fi folosit în caz de război nuclear

„Avionul Apocalispei” a fost ridicat de la sol de ruși. Acesta ar putea fi folosit în caz de război nuclear

O misiune recentă de antrenament a rușilor i-a alarmat pe oficialii americani. Este vorba de un avion denumit „avionul Apocalipsei”, modificat special pentru a rezista în cazul izbucnirii unui război nuclear. 

„Avionul Apocalispei” a fost ridicat de la sol de ruși. Acesta ar putea fi folosit în caz de război nuclear

Informația a fost făcută publică de inews.co.uk, care a relatat cum „avionul Apocalipsei” a decolat de la o bază din Nebraska și a stat în aer timp de 4 ore. A fost însoţit și de alte avioane specializate în urmărirea rachetelor balistice.

„Avionul Apocalipsei” este un Boeing 747 care a modificat pentru a face față în cazul izbucnirii unui conflict militar. Nu va fi folosit pentru atac,  ci drept centru de comandă pentru un asemenea atac. Un asemenea avion rămâne în aer pentru mai multe zile şi sunt proiectate să reziste şi la atacuri cu arme EMP, arme cu impuls electromagnetic. Conform aceleiași surse, valoarea avionului ar fi de 200 de milioane de dolari.

Nu doar Rusia deține un asemenea echipament, ci și Statele Unite ale Americii, care au o întreagă flotă de astfel de avioane denumită „Pază de noapte”.

Putin a ordonat alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară

Exercițiul cu „avionul apocalipsei” vine la doar câteva zile după ce Vladimir Putin a ordonat alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară.

„Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă.După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”, a declarat Putin.

Potrivit informațiilor publice, Moscova deține un stoc de circa 4.310 focoase nucleare. O parte importantă dintre acestea sunt ținute în rezervă, restul fiind instalate pe diferite arme terestre, marine sau aeriene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: