Redactia.ro
Home » Stil de viață » Avocado, leguma plină de vitamine. Dacă o mâncați însă în fiecare zi, vă îngrășați 

Avocado, leguma plină de vitamine. Dacă o mâncați însă în fiecare zi, vă îngrășați 

Și tu adori avocado? Trebuie să știi că este o legumă plină de vitamine însă dacă o mâncați în fiecare zi, vă îngrășați! Fapt dovedit de specialiști. 

Ce spun specialiștii despre avocado

Victoria Taylor, dietetician BHF, spune că avocado sunt bogate în grăsimi. Acest lucru înseamnă că ele conțin o cantitate mai mare de energie (calorii) decât alte fructe și legume. La aproximativ 150 kcal pentru o jumătate de avocado, în comparație cu aproximativ 20 kcal pentru o cantitate similară de broccoli sau o portocală mică, contribuția lor energetică trebuie luată în considerare dacă încercați să vă reduceți greutatea.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțați la ele, dar dacă doriți să mâncați avocado în mod regulat, va trebui să vă gândiți cu mai multă atenție la restul dietei dumneavoastră. În comparație cu alte alimente bogate în grăsimi, avocado este o opțiune sănătoasă.

Avocado este o opțiune mai mult decât sănătoasă

O porție de 80 g contează pentru cele 5 porții zilnice și conține vitamine, minerale și fibre. Tipul de grăsime dintr-un avocado este în principal nesaturat (mai exact, mononesaturat), care, atunci când este consumat în locul alimentelor bogate în grăsimi saturate, poate contribui la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Uleiul de măsline și de rapiță sunt alte surse bine cunoscute de grăsimi mononesaturate.

Avocado, buni înlocuitori pentru opțiunile bogate în grăsimi

Gustul cremos și textura cremoasă pe care le au avocado înseamnă că poate fi o senzație de indulgență atunci când le consumați, dar sunt buni înlocuitori pentru opțiunile bogate în grăsimi saturate pe care le-ați putea adăuga la o salată, un sandviș sau pâine prăjită, cum ar fi brânza, untul sau carnea grasă. Piureul de avocado funcționează bine pe pâine prăjită (ați putea să-l încercați cu niște roșii feliate și câteva frunze de busuioc proaspăt, piper negru sau un vârf de cuțit de pudră de ardei iute).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: