Redactia.ro
Home » Știri » Azi e mare sărbătoare! Toţi românii bolnavi se roagă la Sfântul Nectarie Taumaturgul vindecătorul

Azi e mare sărbătoare! Toţi românii bolnavi se roagă la Sfântul Nectarie Taumaturgul vindecătorul

Sfantul Nectarie

Este mare sărbătoare pentru creștini în această zi, deoarece are loc pomenirea Sfântului Nectraie, cel care este considerat a fi vindecătorul bonavilor de cancer și al pântecului neroditor al femeilor.

De ce a primit Sfântul Nectarie numele de Taumaturgul

Sfântul Nectarie s-a născut în anul 1846 în localitatea Eghina, în apropiere de Constantinopol. Iubirea lui față de Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni, astfel că pe tot parcursul vieții sale, Sfântul Nectarie i-a ajutat pe cei aflați la nevoie.

Tocmai de aceea, el a primit numele de Taumaturgul sau Vindecătorul, pentru că alina suferința multora.

Încă din timpul vieții sale, Sfântul Nectarie Taumaturgul și-a arătat sfințenia, pentru că într-o vară secetoasă, el a făcut să plouă, iar locuitorii văzând acestea, au început să îl iubeacă pe Sfânt, pentru că au avut destul hrană. Dacă nu ar fi fost el, ar fi murit de foame.

Părticele din moaștele Sfântului se află în Mănăstirea Radu Vodă, din Capitală.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pe 9 noiembrie

Această rugăciune îi ajută pe toți cei aflați în nevoie, din cauza bolilor trupului.

O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus-pinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa? Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici sufe¬inţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: