Redactia.ro
Home » Știri » BAC 2021. Edu.ro a anunţat baremul pentru proba la Istorie. Aşa se rezolvau subiectele

BAC 2021. Edu.ro a anunţat baremul pentru proba la Istorie. Aşa se rezolvau subiectele

GALERIE FOTO (3) Bac istorie 2021

Elevii de clasa a XII-a au susținut, marți, 29 iunie, proba obligatorie a profilului, Istorie sau Matematică. Baremele de rezolvare a subiectelor se vor afișa la ora 15:00 pe edu.ro, site-ul Ministerului Educației, dar le puteți vedea și pe Redacția.ro când vor fi disponibile.

BAC 2021. Edu.ro a anunţat baremul pentru proba la Istorie. Aşa se rezolvau subiectele

Elevii absolvenți de liceu au mai trecut, marți, 29 iunie printr-o probă a Bacalaureatului: cea obligatorie, în funcție de profil, real sau uman, la Istorie sau Matematică. Subiectele au fost publicate pe edu.ro, după rezolvarea lor, iar baremul de rezolvare va apărea pe același site, dar și pe Redacția.ro, la ora 15:00.

La Istorie, elevii au avut de rezolvat 3 subiecte: la primul punct elevii au trebuit să pornească de la două texte, semnate de I.A.Pop și I.Bolovan („Istoria României”) și N.Isar („Istoria modenră a românilor”) și să răspundă la întrebări pe baza acestora. La punctul doi, candidații au trebuit nu doar să răspundă la întrebări, pe baza textului, pornind de la un fragment din textul „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, semnat de I.A.Pop și I.Bolovan, dar și să-și exprime punctul de vedere față de un anume subiect și să alcătuiască un text argumentativ. La subiectul al III-lea, elevii au avut de făcut un eseu despre România în Evul Mediu și perioada modernistă.

După Istorie și Matematică, elevii vor susține proba la alegere și la limba maternă. Pentru proba la alegere, elevii au avut de optat pentru: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Când se vor afișa rezultatele la Bacalaureat 2021

  • 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor final

Pe data 29 iunie, elevii de clasa a VIII-a au aflat rezultatele la Evalurea Națională 2021. Ei pot depune contestații astăzi, între 16:00 și 19:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: