Redactia.ro
Home » Știri » Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Când va avea loc prima probă pentru absolvenții de liceu

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Când va avea loc prima probă pentru absolvenții de liceu

Examenul de Bacalaureat reprezintă unul dintre momentele cruciale din viața tinerilor absolvenți de liceu. În 2023, sesiunea de toamnă aduce o nouă oportunitate pentru cei care nu au reușit să îndeplinească toate condițiile de promovare în prima sesiune sau pentru cei care nu au putut susține examenul.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023 reprezintă o șansă esențială pentru elevii care aspiră la o carieră academică sau profesională solidă. Respectarea regulilor și pregătirea riguroasă sunt esențiale pentru succesul în această etapă vitală din viața tinerilor. Cu o organizare precisă și o concentrare pe competențele și cunoștințele esențiale, sesiunea de toamnă poate fi calea către un viitor strălucit pentru mulți absolvenți de liceu.

Perioada de desfășurare și condiții de promovare

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 se întinde pe aproape o lună și jumătate, o perioadă care include timpul pentru înscrieri, desfășurarea examenelor, afișarea rezultatelor și perioada de rezolvare a eventualelor contestații.

Pentru a promova Bacalaureatul în această sesiune, absolvenții claselor a XII-a trebuie să susțină toate probele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, cu o medie finală de cel puțin 6. Dacă media generală este 5,99, aceasta se rotunjește la 6,00, iar candidatul este considerat promovat.

Calendarul probelor scrise

Sesiunea de toamnă a examenelor începe pe 16 august cu proba de Limba și literatura română și se încheie pe 21 august cu examenul de Limba și literatura maternă pentru minoritățile naționale.

  • Miercuri, 16 august: Limba și literatura română
  • Joi, 17 august: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
  • Vineri, 18 august: proba la alegere a profilului și specializării (din 10 discipline)
  • Luni, 21 august: Limba și literatura maternă

Detalii organizatorice

Probele scrise încep la ora 9:00, iar elevii pot intra în sălile de examen până la ora 8:30, cu un act de identitate valid. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor de Limba română la profilul uman, folosind numai cerneală sau pastă de culoare albastră pentru scris și creion negru pentru scheme și desene.

Pentru probele de Matematică și Geografie, se pot utiliza doar instrumente de desen, iar hârtia folosită trebuie să fie cea distribuită în săli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: