Redactia.ro
Home » Știri » Bacșișul ar putea fi impozitat de la 1 ianuarie 2022. Bugetul statului se va mări cu 5-7 milioane euro pe an

Bacșișul ar putea fi impozitat de la 1 ianuarie 2022. Bugetul statului se va mări cu 5-7 milioane euro pe an

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au transmis în decursul zilei de astăzi un anunț important pentru angajații domeniului HoReCa. Din dorința de a aduce mai mulți bani la bugetul de stat, se intenționează impozitarea bacșisului primit de la clienți. Propunerea a fost înaintată spre aprobare viitoarei coaliții guvernamentale și ar trebui să intre în vigoare chiar de la începutul anului viitor.

Atunci când merg la restaurant, cei mai mulți dintre români au plăcerea de a oferi mici atenții celor care le-au oferit servicii de calitate. Acest gest nu este un obicei al țării noastre, ci este comun în orice stat din lume. În contextul în care cei mai mulți dintre acești angajați nu au un venit mai mare decât salariul minim pe economie, bacșișul înseamnă foarte mult pentru ei.

Despre impozitarea bacșișului s-a discutat de multe ori în mediul public și pe scena politică, dar până acum nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Acum, reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au venit cu o propunere în acest sens, care a fost înaintată spre aprobare viitoarei coaliții guvernamentale din țara noastră.

Bacșișul ar putea fi impozitat de la 1 ianuarie 2022.

Această măsură se numără printre deciziile pe care FPTR le-a propus pentru mărirea bugetului statului. Conform calculelor efectuate, s-ar putea aduce contribuții a căror valoare ar putea fi cuprinsă între 5-7 milioane de euro.

„Având în vedere propunerile incomplete ale asociațiilor profesionale și de promovare din turism și numeroasele inadvertente din programele de guvernare 2020-2024, Comitetul Director al FPTR, singura federație reprezentativă la nivel de ramură, în calitatea sa de membru, a inaintat Confederației Patronale UGIR un set de măsuri minimale care să fie introduse în programul viitoarei coalitii de guvernare.

Aplicarea acestor măsuri vor ajuta operatorii economici din turism să depășească situaţia actuală cauzată de pandemia de COVID-19 și vor contribui în mod semnificativ la relansarea turismului, la creșterea investițiilor în domeniu, implicit a dezvoltării capitalului românesc”, au comunicat reprezentanţii FPTR prin intermediul unei postări realizate pe Facebook.

Dacă va fi aprobată de Guvern, această impozitare a bacșișului va intra în vigoare începând cu începutul anului 2022. În primă instanță, se va urmări fiscalizarea banilor pe care angajații HoReCa îi primesc de la clienți, iar ulterior în 2023 aceste venituri vor fi impozitate cu 10%.

Alte măsuri care au fost propuse de FPTR:

1. Finalizarea Măsurii – M2 – Capital de lucru
2. Finalizarea Măsurii – M3 – Capital pentru investiții
3. Finalizarea Măsurii – M4 – pentru operatorii economici din turism, alimentație publică și organizatori evenimente
4. Introducerea unei noi măsuri – M5 – privind decontarea cheltuielilor cu materialele/echipamentele care au fost necesare pentru măsurile sanitare impuse prin lege de la declararea stării de urgență/alertă
5. Reintroducerea voucherelor de vacanță
6. Aprobarea Legii Turismului (PL-x nr. 411/2019)
7. Fiscalizarea tips-ului începând cu 01.01.2022 și impozitarea cu 10% din 01.01.2023
8. Modificarea Codului Fiscal privind impozitarea contravalorii cazării și a meselor angajaților asigurate de angajator
9. Modificarea legislației drepturilor de autor – plata remunerației doar pentru turistul/clientul cazat / consumator.
10. Completarea legislației privind OMD-urile”, este scris în postarea respectivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: