Redactia.ro
Home » Știri » Bacterii foarte periculoase, depistate în apa dintr-o stațiune de pe litoral

Bacterii foarte periculoase, depistate în apa dintr-o stațiune de pe litoral

Bacterii foarte periculoase, depistate în apa dintr-o stațiune de pe litoral

Bacterii periculoase pe litoral. Într-o stașiune de pe litoral au fost depistate bacterii periculoase în apă, care pot provoca boli grave. Stațiunea cu pricina este Năvodari. Deși au descoperit bacterii periculoase în apă, autoritățile permit în continuare scăldatul aici.

În alte țări ale Uniunii Europene, ca de exemplu: Italia, Franţa şi Spania sunt multe zone unde calitatea apei în care înoată turiştii a primit calificativul nesatisfăcător. În consecință, Uniunea Europeană a întocmit o hartă a acestor locuri.

Bacterii periculoase pe litoral. Probele de apă luate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanta au arătat că Marea Meagra este bună pentru scăldat pe toată suprafața litoralului.

Citește și:Tren București-Aeroportul Otopeni, gata înainte de EURO 2020

Bacterii periculoase pe litoral

Singurele probleme sunt în zona Hanului Piraţilor din Năvodari. Aici a fost depistat un nivel ridicat al bacteriei Escheriachia coli. Pe plaja turiştii nu sunt însă avertizaţi despre riscuri, atunci când vor să intre în apă.

RĂZVAN MATEESCU, CERCETĂTOR INSTITUTUL GRIGORE ANTIPA CONSTANTA: “E vorba de apropierea de sursa, de gurile Dunării, şi prin faptul că aceste valori ale poluării şi contaminării sunt mult mai ridicate în apropierea sursei”.

Bacterii periculoase pe litoral. Cercetătorii de la Institutul Naţional de Cercetări Marine Grigore Antipa le transmit turiştilor să nu se sperie dacă văd în mare alge. Acesta este un semn că ecosistemul începe să-și revină. Este posibil ca turiștii să găsească în apele mării chiar și arbuști sau bucăți de lemne. Nici acesta nu este un motiv de panică, pentru că acestea provin din Dunăre.

Bacterii periculoase pe litoral. Probele de apă luate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanta au arătat că Marea Meagra este bună pentru scăldat pe toată suprafața litoralului.

Cu cât turiștii vor alege zone mai spre centrul staţiunii Mamaia sau spre Constanta şi sudul litoralului apa devine şi mai limpede. Acest lucru se întțmplă pentru că aici au fost construite diguri subacvatice.

Uniunea Europeană a lansat recent o hartă cu locurile sigure pentru îmbaiere. Un procent de 56% dintre zonele de scăldat din România au primit calificativul excelent. Acest lucru este îmbucurător, având în vedere faptul că în țări precum Italia, Franţa şi Spania apa mării în care mii de turiști se scaldă anual a primit în mare parte calificativul nesatisfăcător.

În Europa, cele mai curate ape sunt în Cipru, Malta şi Grecia.
Țări precum Italia, Franţa şi Spania, în schimb, au cele mai multe zone de scăldat cu probleme.

Citește și: 70 de femei, violate în Sudan, țara care a tăiat și Internetul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: