Redactia.ro
Home » Știri » Banca Transilvania face anunțul momentului. Toți clienții trebuie să știe!

Banca Transilvania face anunțul momentului. Toți clienții trebuie să știe!

mesaj banca transilvania

Vești bune pentru românii care dețin card și cont la banca Transilvania! Reprezentanții instituției au făcut anunțul pe care îl așteptau mulți dintre clienți. Iată despre ce este vorba!

Banca Transilvania face anunțul momentului. Toți clienții trebuie să știe!

Clienții care dețin un cont bancar și un card la Banca Transilvania au primit o veste pozitivă, ca urmare a unei decizii fără precedent în România. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții băncii marți, pe data de 17 octombrie.

Banca Transilvania anunță că a implementat Plățile instant în euro, o opțiune disponibilă atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Cu această inovație, Banca Transilvania devine prima bancă din România care oferă posibilitatea de a efectua transferuri instant în euro, atât pentru plăți, cât și pentru încasări.

Astfel, inițiativa europeană privind Plățile instant a primit un răspuns favorabil și în România și începe să fie implementată. Prima fază a acestei inițiative a fost anunțată în 2022, când a fost introdusă opțiunea de a efectua încasări instant în euro.

Această modificare era așteptată de mult timp de către clienții Băncii Transilvania, deoarece transferurile instant în euro se efectuează cu mare viteză. Concret, destinatarii pot avea acces la fondurile transferate în aproximativ zece secunde.

„Suntem prima bancă din România care pune la dispoziția clienților gama completă de transferuri instant în euro, disponibilă în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă plăți instant către peste 500 de bănci din UE.

Ne bucurăm să facem parte din această comunitate de bănci care, aderând la sistemul de decontare TIPS, transformă bankingul și plățile în Europa”, a transmis Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni al Băncii Transilvania.

Anunțul reprezentanților Băncii Transilvania

În plus, directorul băncii sugerează că mai multe instituții financiare ar trebui să se alăture acestei inițiative pentru a facilita plățile în întreaga comunitate și în Europa. „Plățile instant eliberează practic fonduri din fluxul procesării – cunoscute sub numele de sume de tranzit – care pot fi folosite rapid pentru consum sau investiții”, adaugă Leontin Toderici.

În ceea ce privește plățile instant, banii sunt transferați în maxim 10 secunde, permițând clienților să transfere până la 1.000 de euro pe tranzacție. Aceste plăți pot fi efectuate atât de către companii, cât și de către persoane fizice, prin intermediul platformelor BT24 și NeoBT, au anunțat reprezentanții Băncii Transilvania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: