Redactia.ro
Home » Știri » Bani de la stat în 2021. Cine beneficiază de 500 de lei, pe lună

Bani de la stat în 2021. Cine beneficiază de 500 de lei, pe lună

Printr-un proiect de lege lansat recent de Ministerul Muncii va fi mărit numărul beneficiarilor care vor putea lua ajutoare de la stat. Ajutoarele vor putea fi oferite pentru încălzirea pe timp de iarnă și va stabili un supliment financiar lunar pentru enregie pentru persoanele care sunt mai vulnerabile pe tot parcursul anului. 

 

Cine beneficiază de 500 de lei, pe lună

Proiectul de lege lansat în dezbatre publică va oferi posibilitatea și eclor care au evnituri de până la 810 lei pe personaă din familie și de 1.445 de lei pentru persoanele singure să ceară un ajutor de la stat pentru încălzire în sezonul rece, scrie avocatnet.ro.

Veniturile maxime pe baza cărora poate fi solicitat ajutorul pentru încălzire sunt stabilite la 800 de lei pentru persoană din familie și 1.082 de lei pentru persoanele singure.

Ministerul Muncii urmărește, prin acest proiect, să stabilească cuantumul ajutoarelor și în funcție de veniturile pe care el au beneficiarii. Așadar, persoanele cu venituri mici vor putea să primească un ajutor care să acopere în întregime cheltuielile cu energia termică. Mai mult, persoanele cu venituri la limita maximă ar urma să primească o compensare de minimum 10%.

 

Câți bani ar urma să primească persoanele vulnerabile

Persoanele vurnerabile ar urma să primească, în funcție de tipul de încălzire, sume de până la:

  • 250 lei/lună pentru gaze naturale;
  • 500 lei/lună pentru energie electrică;
  • 80 lei/lună  pentru combustibili solizi și petrolieri

Persoanele care au venituri lunare sub 810 lei de persoană din familie sau 1.445 de lei pentru persoanele singure, ar urma să beneficieze de un supliment financiar, pe lângă acest ajutor cu căldură, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, astfel, 30 de lei pentru consumul de energie electrică, 10 lei pentru consumul de gaze naturale, 10 lei pentru energia termică și 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi și petrolieri.

Ce persoane ar urma să beneficieze în urma proiectului de lege

Persoanele care ar urma să beneficieze în urma proiectului de lege fac parte din următoarele categorii:

  • consumatori vulnerabili din motive de venit;
  • consumatori vulnerabili din motive de vârstă;
  • consumatori vulnerabili din motive de sănătate;
  • consumatori vulnerabili ca urmare a faptului că locuința se află în zone izolate.

Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare pe 1 septembrie 2021, iar propunerea legislativă ar urma să abroge OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecție sociale în perioada sezonului rece și Legea Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

Mai mult, este menționat faptul că prevederile acestui proiect de lege nu sunt încă făcute oficiale. Acest proiect urmează să fie aprobat de Guvern și înaintat Parlamentului. Mai mult, în cazul în care va fi adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis, proiectul va deveni oficial după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: