Redactia.ro
Home » Știri » Bani mai mulți ca în zilele de vot. Cu cât sunt remunerați supraveghetorii de la Evaluarea Națională sau Bacalaureat

Bani mai mulți ca în zilele de vot. Cu cât sunt remunerați supraveghetorii de la Evaluarea Națională sau Bacalaureat

Anul 2024 aduce cu sine schimbări semnificative în ceea ce privește remunerațiile profesorilor implicați în Evaluarea Națională și Bacalaureat. Conform unui ordin de ministru publicat recent, profesorii vor beneficia de creșteri considerabile ale sumelor primite pentru diversele funcții pe care le îndeplinesc în cadrul acestor examene cruciale pentru elevi.

Acest an aduce nu doar o creștere a remunerațiilor pentru profesorii implicați în evaluările naționale, dar și o adaptare la cerințele tehnologice ale secolului XXI. Cu toate acestea, este important ca astfel de măsuri să fie însoțite de investiții continue în formarea cadrelor didactice și în infrastructura digitală necesară pentru a susține aceste schimbări pozitive în educație.

Remunerațiile și funcțiile disponibile

Începând cu acest an, profesorii care asigură supravegherea la Evaluarea Națională vor primi între 50 de bani și 379 de lei pe zi, în funcție de responsabilitățile specifice. Pentru Bacalaureat, sumele sunt și mai atractive, variind între 150 și 210 lei pentru o zi de supraveghere.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat că aceste creșteri salariale sunt o continuare a eforturilor de a recunoaște și recompensa munca cadrelor didactice implicate în procesele de evaluare. Comparativ cu anul precedent, remunerațiile au crescut semnificativ, reflectând importanța pe care Ministerul o acordă acestui aspect.

Profesorii asistenți și președinții comisiilor, cei mai bine plătiți

Profesorii asistenți de la Bacalaureat vor observa o creștere de 53 de lei în remunerație pentru o zi de supraveghere, ajungând la un total de 210 lei. În cazul președinților comisiilor din centrele de evaluare cu peste 750 de candidați, suma pentru o zi de activitate a ajuns la 3030 de lei, reprezentând o majorare față de anul anterior.

Odată cu implementarea unei platforme digitale pentru corectarea lucrărilor, s-a creat și o nouă funcție: asistentul cu competențe digitale. Acesta va fi responsabil cu scanarea lucrărilor pentru introducerea lor în sistemul digital. Pentru munca sa, asistentul va primi 180 de lei pe zi pentru Evaluarea Națională și 250 de lei pentru Bacalaureat.

Reacții în rândul cadrelor didactice

Reacțiile inițiale din partea cadrelor didactice au fost pozitive, acestea apreciind eforturile ministerului de a îmbunătăți condițiile de lucru și de a recunoaște importanța lor în procesul educațional național. Creșterile salariale și implementarea tehnologiilor moderne sunt văzute ca pași în direcția corectă pentru modernizarea educației în România.

Aceste schimbări nu doar că îmbunătățesc condițiile de lucru ale cadrelor didactice implicate în evaluări, dar și evidențiază angajamentul continuu al Ministerului Educației în creșterea calității procesului educațional din țară. Așteptările sunt ca aceste măsuri să contribuie la o evaluare mai riguroasă și mai echitabilă a elevilor în perioadele de examene naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: