Redactia.ro
Home » ROMANIA TV » Bani pentru tinerii români! Se dau 100.000 de euro de la stat

Bani pentru tinerii români! Se dau 100.000 de euro de la stat

Bani pentru tinerii români! Se dau 100.000 de euro de la stat

Bani pentru tinerii români! Zeci de milioane de euro se vor da în perioada 2021-2027, pentru tinerii din România care vor alege o anumită carieră. Pe lângă banii europeni,a ceștia vor primi o gamă largă de instrumente printr-o combinație de aspecte obligatorii și voluntare.

Bani pentru tinerii români! Se dau 100.000 de euro de la stat

Conform Capital.ro, tinerii fermieri din România vor beneficia prin viitoarea Politică Agricolă Comună 2021-2027 de o sumă de 39.8 milioane de euro anual. Potrivit lui Achim Irimescu, ministru plenipotențiar acești bani sunt o plată directă suplimentară pentru susținerea veniturilor.

Actualmente, tinerii în România primesc undeva la 20 de euro în plus pe hectar, ceea ce reprezintă un stimulent foarte important. Pentru perioada următoare, tinerii vor beneficia de un sprijin, stabilit deja în cadrul reformei. De exemplu, pentru tinerii din România suma anuală ca plată directă suplimentară în perioada 2021-2027 va fi de 39,827 de milioane de euro. În prezent, avem 0,8%. Suma respectivă trebuie să fie alocată fie sub formă de susţinere a veniturilor din Pilonul I  fie din Pilonul I şi din Pilonul II – pe prima de instalare”, a declarat Achim Irimescu.

Tinerii vor beneficia de o gamă largă de instrumente

De asemenea, tinerii fermierii vor primi și o gamă largă de instrumente care îi va ajuta să aibă mai multe avantaje.

Tinerii fermieri pot beneficia şi de o preferinţă la selecţia proiectelor de investiţii din fondurile de dezvoltare rurală printr-un sistem de punctare mai avantajos. Sprijinul pentru tinerii fermieri este o schemă obligatorie pentru statele membre. Fiecare stat membru trebuie să introducă în Planul strategic măsuri concrete pentru a ajuta fermierii mai în vârstă să se pensioneze şi tinerii agricultori să poate să aibă o susţinere financiară corespunzătoare. Prima de instalare creşte la 100.000 de euro şi nu mai este nevoie să cumpere utilaje”, a explicat reprezentatul României în Comitetul Special Agricol de la Bruxelles.

Schimbul de generații din România, a devenit o mare problemă, de aceea se introduce o nouă PAC opțiune de a sprijini diferite forme de cooperare între tinerii fermieri și parteneriate între generații diferite de fermieri.

Citeste si:Amendă de 1.500 de lei pentru cei care refuză acest lucru. Se întâmplă de la 1 ianuarie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: