Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bărbatul cu cea mai mare pensie din România! El câștigă lunar 79.000 de lei

Bărbatul cu cea mai mare pensie din România! El câștigă lunar 79.000 de lei

Bărbatul cu cea mai mare pensie din România

Raluca Turcan a făcut o serie de dezvăluiri, marți seara, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3. Ea a spus care este valoarea celei mai mici pensii acordate de statutul român, dar și cea a celei mai mari pensii. Astfel, potrivit spuselor Ministrului Muncii și Protecției Sociale, un român are o pensie de 79.000 de lei lunar.

Bărbatul care are cea mai mare pensie din România

Raluca Turcan a precizat că în urma unor recalculări, cea mai mică pensie din România este de 100 de lei, în timp ce cea mai mare ajunge la 79.000 de lei lunar, făcând parte din categoria pensiilor speciale. Totodată, ministrul Muncii a refuzat să spună identitatea persoanei cu cea mai mare pensie din România pentru a evita eventualele conflicte. „Nu-i spun profesia sau numele celui care câștigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ținem aproape pe oameni, nu să-i antagonizăm unii impotriva celorlalți. […] Este important să reducem inechitățile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a spus Turcan, la postul de televiziune Antena 3.

Cine e bărbatul cu cea mai mare pensie din România

În ciuda faptului că Raluca Turcan a refuzat să ofere identitatea persoanei, acest lucru este deja știut. Anul trecut, s-a aflat că cel care deținea „recordul” la cea mai valoroasă pensie e un fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași.

Anul trecut, acesta câștiga lunar 77.000 de lei, însă în urma unei majorări el a ajuns să primească 79.000 de lei lunar. Gheorghe Bălășoiu s-a pensionat în 2005, când pensia reprezenta 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate, înainte de data pensionării. El cumula la acea vreme salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Inițial, pensia a fost de peste 30.000, însă reglementările ulterioare l-au adus la suma din prezent. Important de știut e și că pensionarului i se oprește un impozit considerabil la o așa sumă. Potrivit unui calcul, Gheorghe Bălășoiu dă statutului 11.502 lei lunar din întreaga sumă.

Informația privind identitatea persoanei cu cea mai mare pensie din România a fost făcută publică anul trecut de către deputatul PNL Florin Roman. „Cea mai nesimțită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei”, declara Roman în ianuarie 2020, în plenul Camerei Deputaților.

Despre Gheorghe Bălășoiu

Bărbatul este fost șef de penitenciar și fost procurer și trăiește de-o viață în Pitești. În 2016, bărbatul a trecut printr-o dramă de necrezut, fiul său fiind găsit mort în casă la doar 49 de ani. La acea vreme, Gheorghe Bălășoiu a cerut autopsia fiului său, considerându-i trecerea în neființă suspect. Autopsia a arătat, însă, că decesul s-a produs în urma unui infarct.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: