Redactia.ro
Home » Știri » Bărbatul cu microcipuri sub piele care plătește apropiind mâna de POS. „Procedura doare la fel de tare ca atunci când cineva te ciupește de piele”

Bărbatul cu microcipuri sub piele care plătește apropiind mâna de POS. „Procedura doare la fel de tare ca atunci când cineva te ciupește de piele”

Tehnologia continuă să uimească o planetă întreagă. Implanturile cu microcipuri care îți permit să plătești cu mâna au devenit realitate. Patrick Paumen este bărbatul care face senzație de fiecare dată când plătește ceva într-un magazin sau restaurant. Acest lucru se datorează faptului că acesta nu are nevoie să folosească un card bancar sau telefonul mobil pentru a plăti. În schimb, el pune pur și simplu mâna stângă lângă cititorul de carduri fără contact, iar plata se efectuează.

Bărbatul cu 32 de microcipuri sub piele plătește orice apropiind mâna de POS

Viitorul se rezumă din ce în ce mai mult la tehnologie. Patrick Paumen, un bărbat de 37 de ani din Olanda, are implantate 32 de microcipuri sub piele. Tot ce plătește într-un magazin sau restaurant, plătește doar apropiind mâna de POS, scrie BBC.

„Reacțiile pe care le primesc de la casieri sunt geniale!”, spune Paumen, agent de securitate din Olanda. Fiecare cip cântărește mai puțin de un gram și este puțin mai mare decât un bob de orez. Acesta e format dintr-un microcip minuscul și o antenă, ambele înglobate într-un biopolimer – un material de origine naturală, similar cu plasticul.

Paumen se autointitulează „biohacker”, transmite Rai News, citată de Rador. „Tehnologia continuă să evolueze, așa că şi eu continui să colecționez din ce în ce mai mult. Nu mi-aș dori să trăiesc fără ele”, a spus el într-un interviu pentru BBC, adăugând că nu-şi face griji pentru securitate sau confidențialitate.

„Procedura doare la fel de tare ca atunci când cineva te ciupește de piele”

Procedura de implantare a microcipurilor este la fel de „enervantă” ca un ciupit, spune olandezul. „Sistemele conțin același tip de tehnologie pe care oamenii o folosesc zilnic. De la telecomenzi la deschiderea ușilor, la cardurile bancare sau cele pentru transportul public”.

Jumătate dintre europeni sunt de acord cu cipurile implantate

Potrivit unui sondaj BBC efectuat pe 4.000 de europeni, 51% dintre respondenți ar lua în considerare instalarea unui cip sub piele. Prima companie care a vândut cipuri pentru plată a fost anglo-poloneza Walletmor.

„Cipul poate fi folosit pentru a plăti o băutură pe plaja din Rio, o cafea la New York, o tunsoare la Paris sau achiziţiile făcute într-un magazin alimentar local”, spune fondatorul și directorul Wojtek Paprota. „Poate fi folosit oriunde sunt acceptate plățile contactless”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: