Redactia.ro
Home » Știri » Barem de corectare simulare Bacalaureat 2024 | Cum se rezolvau subiectele la limba română

Barem de corectare simulare Bacalaureat 2024 | Cum se rezolvau subiectele la limba română

GALERIE FOTO (5)

Comunitatea educațională și elevii de clasa a XII-a și a XIII-a, atât de la seral cât și de la frecvență redusă, au fost recent implicați într-un moment important de pregătire pentru viitoarea etapă academică și profesională: simularea examenului de Bacalaureat 2024. Această etapă crucială a parcursului lor educațional s-a desfășurat sub atenta supraveghere a Ministerului Educației, care a asigurat transparența și echitatea prin publicarea baremului pentru proba la Limba Română.

Desfășurată pe data de 4 martie, prima probă a simulării Bacalaureatului 2024, dedicată Limbii și literaturii române, a oferit elevilor o fereastră de trei ore, începând cu ora 09:00, pentru a-și demonstra competențele și a se familiariza cu structura și rigorile examenului oficial. Această sesiune de simulare nu doar că le permite elevilor să-și evalueze pregătirea, dar le oferă și oportunitatea de a se adapta la presiunea și cerințele specifice ale unui examen de o asemenea importanță.

Barem de corectare simulare Bacalaureat 2024

Pentru subiectul al III-lea, elevii au fost provocați să își pună în valoare abilitățile de analiză și interpretare literară prin redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte. Aici, complexitatea cerințelor s-a diversificat în funcție de profilul urmat: elevii de la uman au avut de discutat particularitățile unui text poetic al lui Ion Barbu, în timp ce elevii de la real au explorat universul poetic al lui Lucian Blaga. Această diferențiere a subiectelor reflectă dorința de a adapta evaluarea la specificul și profunzimea studiilor fiecărui profil, oferind o evaluare echitabilă și relevantă a competențelor elevilor.

Structura examenului a fost concepută pentru a testa o gamă largă de competențe lingvistice și literare. Subiectul I a solicitat elevilor să formuleze răspunsuri argumentative pe baza unui fragment dat și să redacteze un text în care să își exprime opinia, punându-le astfel la încercare atât capacitatea de înțelegere, cât și pe cea de exprimare liberă. Subiectul al II-lea a adâncit provocarea, cerând aplicarea cunoștințelor despre rolul notațiilor autorului sau despre relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice utilizate, teste relevante pentru evaluarea înțelegerii mecanismelor interne ale textelor literare.

Barem de corectare a fost structurat într-o manieră care să reflecte echitabil efortul și competențele elevilor, acordând un total de 100 de puncte pentru toate subiectele, din care zece puncte sunt oferite din oficiu. Astfel, distribuția punctajului a fost gândită pentru a valorifica atât răspunsurile corecte și complete la fiecare secțiune, cât și calitatea și coerența eseului final. Acest sistem de evaluare subliniază importanța unei pregătiri solide și a unei bune gestionări a timpului, competențe esențiale nu doar pentru examenul de Bacalaureat, ci și pentru etapele ulterioare ale parcursului academic și profesional al elevilor.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Calendar examen Bacalaureat 2024, prima sesiune

  • 1 iulie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 2 iulie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 4 iulie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 5 iulie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: