Redactia.ro
Home » Știri » Baremul de corectare pentru proba de Istorie de la Bacalaureat 2023. Cum ar fi trebuit rezolvate subiectele

Baremul de corectare pentru proba de Istorie de la Bacalaureat 2023. Cum ar fi trebuit rezolvate subiectele

GALERIE FOTO (3)

A fost publicat în urmă cu puțin timp baremul integral de corectare al probei de Bacalaureat care a avut azi, mai exact cea la Istorie, pentru profilul uman. Iată cum ar fi trebuit rezolvate exercițiile de la fiecare subiect în parte.

De departe una dintre cele mai grele la examenul de Bacalaureat a fost cea la Istorie, pentru elevii care au terminat un profil uman. Acum, însă, aceștia au șansa să descopere ce au greșit sau ce ar fi trebuit să scrie la subiectele care i-au pus în dificultate în această dimineață.

Baremul de corectare pentru proba la Istorie de la Bacalaureat 2023

Examenul la Istorie de la Bacalaureat 2023 are trei subiecte, fiecare având o structură și un obiectiv distinct. Subiectul I are ca scop evaluarea cunoștințelor de bază ale elevilor. Acesta constă într-un test scris care acoperă concepte și evenimente istorice majore, dar și abilități analitice și de sinteză. Elevii vor primi două texte istorice de analizat și vor trebui să răspundă la diverse cerințe pornind de la aceste surse. Subiectul I este notat cu 30 de puncte.

Subiectul II se concentrează pe analiza surselor istorice. Aici, elevii vor trebui să analizeze o sursă istorică primară, identificând autorul, contextul și importanța acesteia într-un context istoric mai larg. Pe baza acestei surse, elevii vor trebui să răspundă la mai multe întrebări. Subiectul II are, de asemenea, o valoare de 30 de puncte.

Subiectul III constă în elaborarea unei lucrări scrise. Acesta reprezintă un eseu pe o temă istorică prestabilită și este, de asemenea, notat cu 30 de puncte. Elevii vor trebui să-și folosească toate cunoștințele și abilitățile pentru a redacta un eseu coerent și bine argumentat pe tema respectivă.

Calendar Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2023

Probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie – iulie) se vor desfășura în perioada 26 – 29 iunie în 464 de centre.

  • 26 iunie 2023 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: