Redactia.ro
Home » Știri » Băutura care este eliminată cel mai rapid din organism. Toți șoferii trebuie să știe asta înainte de urca la volan

Băutura care este eliminată cel mai rapid din organism. Toți șoferii trebuie să știe asta înainte de urca la volan

bautura alcoolica

Atunci când vine vorba de consumul de alcool și condus, siguranța este esențială. Este important să știm cum funcționează eliminarea alcoolului din organism pentru a ne asigura că suntem într-o stare potrivită pentru a ne urca la volan. Una dintre cele mai frecvente întrebări este care băutură alcoolică se elimină cel mai rapid din organism. Iată răspunsul!

Băutura care este eliminată cel mai rapid din organism. Toți șoferii trebuie să știe asta înainte de urca la volan

Eliminarea alcoolului din organism este un proces influențat de mai mulți factori, cum ar fi greutatea, sexul, vârsta și starea de sănătate a unei persoane. Cu toate acestea, există o regulă generală care indică că alcoolul se elimină la o rată medie de aproximativ 0,015% – 0,020% alcool în sânge pe oră. Acest lucru înseamnă că, în mod normal, organismul poate elimina o jumătate de pahar de bere (aproximativ 150 ml) sau o jumătate de pahar de vin (aproximativ 150 ml) în aproximativ o oră.

În general, toate băuturile alcoolice se elimină la aceeași rată. Diferențele mici între tipurile de băuturi se datorează concentrației de alcool și altor substanțe din băuturi. De exemplu, băuturile tari (cum ar fi whisky, vodcă sau rom) au o concentrație de alcool mai mare decât berea sau vinul, ceea ce înseamnă că organismul va avea mai mult de lucru pentru a le elimina. Conform medicilor nutriționiști, băutura alcoolică care este eliminată cel mai rapid de organism este reprezentată de bere.

Alcoolul poate persista în sânge timp de până la 24 de ore, cu precădere atunci când vorbim despre băuturi spirtoase consumate în cantități semnificative. Spre exemplu, un litru de vin consumat necesită în jur de șapte – nouă ore pentru a fi eliminat în întregime din organism.

Când vine vorba de o cantitate de 500 ml de alcool de 5%, echivalentul unei beri, timpul de eliminare depinde de viteza consumului. Dacă 2 beri se consumă treptat pe parcursul unei ore, vor fi eliminate din corp în aproximativ 2 ore. Pe de altă parte, aceeași cantitate de bere consumată în jumătate de oră va necesita aproximativ 6 ore pentru eliminarea completă din organism.

Valoarea maximă a alcoolemiei este atinsă în aproximativ o jumătate de oră în cazul persoanelor care au consumat alcool pe stomacul gol. Acestea au un metabolism mai rapid. În schimb, dacă mănânci înainte să bei, alcoolemia maximă va fi atinsă la aproximativ 2 ore de la consumul de alcool. Explicația constă în faptul că alcoolul va fi mult mai repede absorbit dacă bei pe stomacul gol.

Cât timp poate fi detectat consumul de alcool în organism

Timpul în care poate fi detectată prezența alcoolului în organism poate varia, în funcție de testul utilizat, astfel:

  • Alcool în sânge – poate fi depistat timp de 6-12 ore
  • Alcoolul în respirație – poate fi depistat până la 24 de ore
  • Alcoolul în urină – poate fi depistat între 12 și 48 de ore
  • Alcoolul în salivă – poate fi depistat timp de 48 de ore
  • Alcoolul în păr – poate fi depistat până la 90 de zile

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: