Redactia.ro
Home » Știri » Băutura care îți ia oboseala. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Un pahar este suficient”

Băutura care îți ia oboseala. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Un pahar este suficient”

Băutura care îți ia oboseala

Băutura care îți ia oboseala. Prof. dr. Vlad Ciurea. Există o băutură care îți ia oboseala și este la îndemâna oricui, în special vara. Medicul neurochirurg recomandă această băutura, dar ne atenționează să nu depășim limita cantității.

Băutura care îți ia oboseala. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Un pahar este suficient”

Există o băutură care îți ia oboseala și este la îndemâna oricui, iar vara este cel mai des consumat. Este vorba despre vinul roșu, băutura care ne poate ajuta să scăpăm de oboseală, cu condiția să fie consumat ocazional și în cantități mici, spune prof. dr. Vlad Ciurea. ”Vinul roșu este bun când ești foarte obosit. Poți să bei un pahar de vin roșu când ești obosit și imediat îți ia oboseala. Altfel, vinul sau șprițul se bea cu măsură, de digestie și de plăcere, nu bei ca să te intoxici”, a recomandat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg la Antena 3.

Alcoolul se consumă vara cu mare atenție, pentru că deshidratează. Cu toate astea, două pahre de șpriț sau un pahar de vin roșu, ocazional, nu face rău. Indicat este să nu se facă abuz. Specialistul atrage atentia și asupra pericolului pe care îl are consumul de alcool în special asupra creierului, dar nu numai. ”Uneori se consumă alcool cam mult. Palinca, spre exemplu, îți deschide pofta de mâncare, este un alcool tare care vine peste stomac și te arde. Eu nu înțeleg pentru partea cerebrală această palincă. Nu o înțeleg. Eu sunt băutor de vin, nu sunt băutor de tărie și le-am tăiat, le îndepărtez. Îmi face plăcere, dar nu beau acest vin înaintea mesei, abia după ce mănânc. Și am auzit o sintagmă: șprițul românesc. Deci, mai diluat. Eu beau de plăcere, nu beau vinuri tari, beau vinuri ușoare, beau de plăcere, nu vreau să le amestec. Nu este bine mult. E bine ca vinul să vină ca aliment la digestie, să-ți dea o stare de plăcere, să poți ajunge la o conversație mai reușită, mai ales la sfârșitul săptămânii și să te motiveze, să-ți facă plăcere, e un stimulent și numai atât. ”, a recomandat prof. dr. Vlad Ciurea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: