Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Băutura care poate fi fatală. Ce riscuri există dacă bei suc acidulat

Băutura care poate fi fatală. Ce riscuri există dacă bei suc acidulat

Băutura care poate fi fatală. Ce riscuri există dacă bei sucuri acidulate

Băutura care poate fi fatală. Consumul de sucuri acidulate este cel care provoacă numeroase efecte nocive asupra organismului. Înainte de a mai consuma suc acidulat, ar fi bine să te gândești serios la riscurile cauzate de aceaste băuturi.

Băutura care poate fi fatală. Ce riscuri există dacă bei suc acidulat

Sucurile acidulate cresc în mod considerabil riscul crizelor cardiace, mai ales în rândul tinerilor. Un studiu publicat, de cercetătorii de la Harvard avertizează că simplul fapt de a bea o cutie de suc acidulat zi de zi, conduce la creșterea cu 20% a riscului de a suferi o criză cardiacă la 22 ani.

Un cercetător din Anglia a demonstrat că, după patru săptămâni de consum regulat de sucuri accidulate, metabolismul suferă modificări și întâmpină probleme în arderea grăsimilor. Studiile arată că una dintre cele mai frecvente afecțiuni asociate consumului în exces de sucuri este sindromul metabolic, care dublează riscul de diabet și boli cardiovasculare.

Sucurile accidulate provoacă cancer

O cercetare dezvăluie faptul că băuturile precum cola conțin o substanță care provoacă cancer. Un studiu făcut pe animale a dovedit că sucurile acidulate provoacă cancer. Însă, nici sucurile de portocale sau de lămâie, nu sunt excepții. Acestea conțin o substanță care poate provoca tulburări nervoase, dar și pierderi de memorie.

Zahărul combinat cu acidul favorizează demineralizarea oaselor și distrugerea smalțului dinților, și nu este de mirare că cei mici care consumă aceste sucuri suferă din cauza cariilor. În creștere, acidul fosforic crește riscul de osteoporoză, fiindcă odată ajuns în urină, el duce la pierderea claciului.

Mai mult, cantitățile de zahăr favorizează obezitatea. Într-o cutie de suc se află nu mai puțin de 7 cuburi de zahăr, iar sticlă de 2 litri ajunge să conțină până la 50 de cuburi de zahăr.

Când bem o cutie de suc experimentăm următoarele efecte:

În 10 minute – ai primit tot zahărul de care ai nevoie într-o singură zi ce reprezintă un impact mare pentru corpul tău
În 20 de minute – ficatul transformă zahărul în grăsime
În 40 de minute – Glucoză intră în vasele de sânge și crește presiunea din sânge precum și pupilele ți se dilată
În 45 de minute – începi să produci dopamină și ritmul inimii se accelerează

Citeste si:S-a împrietenit cu o fetiță la școală, dar părinții au înlemnit când au aflat cine era. Au mers direct la poliție

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: