Redactia.ro
Home » Știri » Băuturile care scad tensiunea în timp record. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios

Băuturile care scad tensiunea în timp record. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios

bautura sfecla cu morcov

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să se confrunte cu cât mai puține probleme de sănătate. Stilul de viață dezordonat, alimentația necorespunzătoare, iată care sunt doar doi dintre factorii care creează diferite probleme de sănătate. În continuare, noi vă prezentăm care sunt băuturile pe care le puteți consuma pentru a vă regla tensiunea arterială și pentru a o păstra în limitele normale!

Băuturile care scad ca prin minune tensiunea arterială

Ceai verde

Ceaiul verde: Ceaiul verde este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, iar scăderea tensiunii arteriale se numără printre ele. Această băutură conține antioxidanți puternici numiți polifenoli, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, ceaiul verde stimulează producția de oxid nitric, o substanță care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la reducerea rezistenței periferice.

Sucul de sfeclă roșie

Sucul de sfeclă roșie este o altă băutură eficientă în controlul tensiunii arteriale. Sfecla roșie conține nitrați naturali, care sunt convertiți în organism în oxid nitric. Acesta din urmă ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale. Consumul regulat de suc de sfeclă roșie poate avea un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare și poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Sucul de rodie

Sucul de rodie este bogat în antioxidanți și compuși polifenolici care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Studiile au demonstrat că consumul regulat de suc de rodie poate reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică și poate îmbunătăți sănătatea inimii. De asemenea, rodia este o sursă bună de potasiu, un mineral esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Păducelul

Păducelul este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietățile sale hipotensive. Infuzia de păducel poate fi consumată ca o băutură caldă și are un efect relaxant asupra vaselor de sânge, ajutând la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, păducelul poate îmbunătăți circulația sângelui și poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Apa de cocos

Apa de cocos este o băutură revigorantă și hidratantă care poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Aceasta conține electroliți esențiali, cum ar fi potasiul și magneziul, care au un rol important în reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, apa de cocos este o sursă bună de antioxidanți și substanțe antiinflamatoare, care pot proteja sănătatea cardiovasculară.

Care sunt valorile normale ale tensiunii arteriale

Tensiunea arterială reprezintă forța exercitată de sânge asupra pereților arterelor în timpul contracției și relaxării ritmice a inimii. Atunci când se efectuează o măsurare a presiunii arteriale, trebuie avute în vedere două componente.

Prima este presiunea sistolică, care reprezintă presiunea exercitată de coloana de sânge asupra pereților arteriali în timpul contracției inimii (sistolă). Valorile normale se situează între 100 și 130 mm de mercur (Hg). A doua componentă este presiunea diastolică, care reprezintă presiunea exercitată de coloana de sânge asupra pereților arteriali în timpul relaxării inimii între două contracții (diastolă), cu valori normale sub 85 mm Hg.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: