Redactia.ro
Home » Știri » Băuturile care te ajută să trăiești mai mult! Ceaiurile care nu trebuie să-ți lipsescă din bucătărie

Băuturile care te ajută să trăiești mai mult! Ceaiurile care nu trebuie să-ți lipsescă din bucătărie

ceai negru

Fiecare om dorește să trăiască cât mai mult și să nu se confrunte cu probleme majore de sănătate. Oricine știe că exercițiile fizice și o dietă echilibrată țin departe bolile, dar și anumite ceaiuri pot fi de ajutor.

Ceaiurile care te ajută să trăiești mai mult

Conform „Eat This, Not That‟, o singură ceașcă cu ceai, consumată de câteva ori pe săptămână, crește longevitatea și ne ferește de boli. Potrivit aceleiași surse există cinci ceaiuri care conțin sute, dacă nu mii, de compuși bioactivi, inclusiv aminoacizi, cofeină, proteine și flavonoide, care au efecte pozitive asupra sănătății. Iată care sunt acestea!

Ceaiul Oolong

Este un ceai chinezesc care are numeroase proprietăți. El poate scădea riscul de cancer ovarian și reduce riscul de diabet cu până la 16 la sută. Atenție, însă! Ceaiul oolong conține cafeină și teină și trebuie să fie consumat cu precauție de către femeile însărcinate.

Ceaiul de turmeric

Turmericul are capcacitatea de a combate durerile de cap, durerile musculare, dar și pe cele apărute în perioada menstruației. În plus, turmericul susține buna funcționare a sistemului imunitar, alungă răceala și simptomele asociate acesteia.

Ceaiul verde

Ceaiul verde reduce riscurile de a avea boli cardiovasculare cu 22-33% și contribuie la sănătatea creierului. În plus, el îmbunătățește aspectul pielii.

Ceaiul alb

Ceaiul alb conține concentrații mai mari de catechine decât alte ceaiuri, are efecte antioxidante, care protejează pielea și o repară, crește capacitatea de reacție și oferă mai multă energie.

Ceaiul negru

„Cercetările arată că persoanele care consumă, în mod regulat, trei sau mai multe căni de ceai negru, pe zi, reduc riscul de a avea boli de inimă și de a experimenta un acccident vascular cerebral‟, susține Lauren Manaker, nutriționist dietician.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: