Redactia.ro
Home » Știri » Beatrice Mahler, despre scăderea numărului de cazuri: ,,Oamenii nu mai vin pentru test”

Beatrice Mahler, despre scăderea numărului de cazuri: ,,Oamenii nu mai vin pentru test”

Relaxarea restricțiilor din București se bazează pe scăderea numărului de infectări din ultimele zile. Cifrele, însă, nu sunt relevante, având în vedere că oamenii infectați preferă să se autoizoleze sau să se testeze singuri, fără să mai meargă la spital. Beatrice Mahler, managerul Institului Marius Nasta, a făcut declarații la Digi24 că, în acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. 

 

Beatrice Mahler, despre scăderea numărului de infectări

Beatrice Mahler, managerul Institului Marius Nasta, a vorbit la Digi24 despre scăderea numărului de cazuri.

Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin„, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

Beatrice Mahler a mai spus și că nouă tulpină de coronavirus trebuie să determine o și mai mare grijă și atenție, pentryu faptul că este mult mai contagioasă și are și o rată de mortalitate mult mai ridicată.

”La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a mai spus managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Beatrice Mahler a mai ținut să recomande din nou purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică, dar și vaccinul, ca o soluție pe termen lung.

În acest moment trebuie să ne gândim la două soluţii, soluţii pe termen mediu şi scurt sunt purtarea măştii, regulile pe care le cunoaştem şi ele trebuie să rămână reguli de aur pentru următorul an, însă vaccinul vine ca o soluţie terapeutică, prima şi singura din acest moment, pentru infecţia SARS CoV-2. Cu siguranţă, în momentul în care o mare parte dintre noi vom fi vaccinaţi, speranţa unei vieţi normale este cea care cred că trebuie să ne motiveze pe toţi să mergem către această soluţie”, a concluzionat Beatrice Mahler.

 

Ministrul Sănătății cere menținerea restricțiilor în București

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care a solicittat menținerea restricțiilor din București. Ministrul a subliniat că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la un noul val de infecții”, având în vedere că au fost confirmate cazuri cu noua tulpină a coronavirusului, care este mult mai contagioasă, au declarat surse apropiate G4Media.ro.

Ministrul Vlad Voiculescu a subliniat că orice alte măsuri de relaxare care sunt luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: