Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficii urzici – de ce nu trebuie să-ți lipsească din alimentație în această primăvară

Beneficii urzici – de ce nu trebuie să-ți lipsească din alimentație în această primăvară

Consumul de urzici e benefic primavara

Pe lângă faptul că detoxifică organismul foarte repede și foarte bine, urzicile mai au capacitatea de a îmbunătăți vizibil și funcționarea propice a metabolismului. De asemenea, tot datorită urzicilor, are de câștigat și sistemul imunitar sau circulația sangvină.

Este recomandată femeilor aflate la menopauză sau celor care au boli de piele. Așa că, recomandarea noastră este să o consumați cât de des se poate în următoarea perioadă, mai ales că a început și Postul Mare, și vor veni și vânzătorii la piață cu multă urzică proaspătă.

Beneficii urzici

Urzicile conțin foarte multe substanțe nutritive, motiv pentru care reprezintă un diuretic foarte eficient care elimină toxinele. Urzica se îngrijește de absorbția substanțelor bune în intestin, respectiv de buna funcționare a întregului sistem digestiv.

Toxine periculoase pentru organism se mai găsesc și în rinichi, nu doar în intestine. De ele scapi tot cu ajutorul urzicilor. După ce curăță aceste două sistemuri, urzica ajută și la declanșarea limfei.

Chiar dacă la prima vedere urzica pare constraindicată pe perioada sarcinii, lucrurile stau invers. Urzica nu doar că va ajuta viitoarele mămici să acumuleze nutrieenții necesari, dar le va ajuta să aibă mai mult lapte după consumul de urzici.

Urzica mai poate fi folosită și de femeile aflate la menopauză sau la menstruație. Datorită ei se vor ameliora durerile, crampele sau balonările. Urzica este și un astringent dfoarte bun, și în consecință va reduce din fluxul de sânge din timpul menstruației.

Urzicile conțin cantități deloc neglijabile de vitamina C și de fier. Această combinație este perfectă pentru stimularea circulației sângelui, dar mai ales pentru producția de celulee roșii. Pe de altă parte urzica tratează rănile și oxigenează organismul, oferindu-i energia necesară.

Pentru cele mai bune rezultate este recomandată o dietă lungă cu urzici, și rezultatele vor veni pe parcurs. Așteptarea va merita cu siguranță pentru că datorită acestei plante atât de ieftine vom beneficia de cele mai sănătoase schimbări în organism, dar și în starea generală de spirit.

Urzicile se consumă de obicei gătite, sub formă de mâncărică sau pur și simplu înăbușite. În funcție de zonă, se asociază cu usturoi, hrean, zeamă de lămâie și un ou ochi sau fiert. Puțini oameni consumă și urzicile crude, care au la fel de multe beneficii – ele se vor stropi cu oțet pentru a nu mai pișca.

Ceaiul de urzici este de asemenea recomandat pentru efectul antianemic, purativ, diuretic, astringent, hemostatic și antiseptic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: