Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile postului intermitent. Uite cum poți slăbi sănătos şi să previi anumite boli

Beneficiile postului intermitent. Uite cum poți slăbi sănătos şi să previi anumite boli

Cea mai ieftină dietă! Mănânci trei mese pe zi cu doar 10 lei

Suntem în totdeauna în căutarea unor diete sănătoase ca să ne putem menține în formă.

Postul intermitent, sau cum este cunoscut la nivel global, intermittent fasting, este unul dintre cele mai populare curente. În mare parte este privit drept o dietă eficientă care te poate ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus. Mulți oameni mărturisesc că au transformat postul intermitent într-un stil de viață.

Studiile demonstrează că postul intermitent nu ajută doar la pierderea kilogramelor. Mai mult decât atât, ar putea aduce și alte beneficii majore pentru sănătate.

Beneficiile postului intermitent

Postul intermitent are la baza autofagia. Acesta este procesul prin care corpul își poate consuma propriile celule si componente deteriorate. „Auto” înseamnă pe sine și „fagein” înseamnă a mânca. Deci semnificația literală a autofagiei este „a se mânca pe sine” .

Atunci când nu îi sunt furnizate alimente/hrană, organismul începe să mănânce din ceea ce are deja la dispoziție. Aici vorbim inclusiv despre celulele îmbătrânite și bolnave, proteine deteriorate, viruși și bacterii, făcând loc pentru regenerarea unor celule noi și sănătoase. Prin urmare, autofagia este, de fapt, un proces de autoconservare. Prin intermediul acesteia organismul elimină și reciclează celulele moarte.

Această dietă are ca fundament modelul omului primitiv, care a evoluat pentru a funcționa normal, fără hrană, pentru perioade mai lungi de timp. Așa trăiau oamenii care erau nevoiți să își procure singuri alimentele, iar în unele zile era posibil să găsească fie prea puține, fie deloc. Așadar, se rezuma doar la consumul de apă.

Rezultatele unei cercetări recente arată că organismele care sunt hrănite conform regulilor intermittent fasting au o sănătate celulară semnificativ mai bună. Pe parcursul studiului, ele au avut o scădere de până la 25% în materie de lipofuscina, un pigment de uzură găsit în celule.

Printr-o altă cercetare s-a ajuns la concluzia că autofagia declanșată de postul intermitent poate reduce țesutul adipos, poate crește nivelul de energie și poate chiar să încetinească procesul de îmbătrânire a celulelor. Am putea spune că autofagia este considerată unul dintre cele mai eficiente sisteme anti-aging de care organismul nostru poate profita.

Beneficii:

– Scădere în greutate

– Prevenirea şi controlul afecţiunilor cardiovasculare

– Prevenirea diabetului de tip 2

– Prevenirea anumitor tipuri de cancer.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: