Redactia.ro
Home » Știri » Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din nicio casă! Este un adevărat ingredient minune, care te poate scoate din necaz în multiple situații limită! Și dacă majoritatea gospodinelor îl folosesc ca agent de fermentare în prăjituri și checuri, pe lângă utilizările culinare – bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor și în alte conjuncturi.

Iată 10 de utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate pentru bicarbonatul de sodiu – NaHCO3 – compus chimic care genereaza dioxid de carbon cand este amestecat cu un acid.

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

  1. Ajută la îndepărtarea petelor de ulei de pe haine. Iată cum folosești bicarbonatul de sodiu ca să scapi de uleiul de pe haine. Pune deasupra petei o bucată de șervețel de bucătărie pentru a absorbi din grăsime. Acoperă apoi pata cu pudră de bicarbonat de sodiu. Apasă puțin pudra de bicarbonat cu o lingură pentru a absorbi bine uleiul. Lasă să acționeze 5 minute, apoi toarnă detergent lichid de vase peste pată și spală.
  2. Ajută la menținerea bucătăriei curate. Fiind un produs extrem de versatile, bicarbonatul de sodiu se transformă într-un produs de curățare excelent în bucătărie. Ajută la îndepărtarea petelor dificile, precum arsurile si mirosurile neplăcute cuptorul, fără chimicale periculoase, din comerț.
  3. Elimină pesticile din legume și fructe. Pentru a elimina pesticidele care contaminează legumele și fructele dorite, se vor înmuia în apa cu bicarbonat de sodiu timp de 15 minute.
  4. Stinge focul provocat de ulei/grăsime. Bicarbonatul de sodiu se folosește în compoziția spumei din extinctoare. Ingredientul reacționeaza cu caldura si produce dioxid de carbon, care înăbusă flacarile. Tine recipiente cu bicarbonat de sodiu langa argaz, gratar si in garaj, pentru a opri imediat orice flacără.
  5. Curăța covorul. Daca ai o pată pe covor, presară deasupra un strat subtire de bicarbonat de sodiu și, cu un amestec 1:1 de otet si apa, pulverizează lichid peste bicarbonat. După 1 ora sau pana suprafata se usuca de tot; curata locul patat cu o perie si aspira ce ramane.
  6. Curata peria si pieptenele.Inmoaie peria si pieptenele de par intr-o solutie din 3 cani de apa calda si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Misca-le bine, pentru a intra solutia intre dinti, apoi lasa-le la inmuiat 30 de minute, clateste-le bine si lasa-le la uscat.
  7. Curata periutele de dinti si placa dentara.Pune 2 lingurite de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa si inmoaie periutele de dinti familiale si placa bunicului, lasandu-le la inmuiat, peste noapte.
  8. Te scapa de urmele de creioane cerate de pe pereti.Presara bicarbonat de sodiu pe o carpa uda si freaca peretii desenati de copilul tau, apoi sterge cu o carpa uscata.
  9. Curata argintul. Fa-ti bijuteriile sau arginataria sa arate ca noi, ajutata de bicarbonat! Acopera un vas cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa in exterior); pune pe fundul vasului bijuteriile sau obiectele din argint innegrite; presara deasupra bicarbonat de sodiu; toarna peste ele apa clocotita; asteapta 1-2 minute, pana cand reactia chimica curata argintul; scoate obiectele din apa si sterge-le rapid cu o carpa curata.
  10. Functioneaza pe post de deodorant. Stiai ca iti poti face propriul deodorant natural, folosind bicarbonatul de sodiu? Transpiratia miroase neplacut deoarece asupra ei actioneaza bacteriile de la subrat, care o convertesc in deseuri acide. Bicarbonatul de sodiu este alcalin, deci poate neutraliza mirosul. Amesteca 1 parte bicarbonat de sodiu cu 4 parti ulei de cocos si 1 picatura din uleiul esential preferat; toarna rezultatul intr-un borcanas; aplica amestecul la subrat, cu doua degete, dupa fiecare dus. Gata – acum folosesti un deodorant fara aluminu, parabeni, triclosan si coloranti artificali!
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: