Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scară largă la coacere. Acest lucru se datorează faptului că are proprietăți de dospire, ceea ce înseamnă că determină creșterea aluatului prin producerea de dioxid de carbon. În afară de gătit, bicarbonatul de sodiu are o varietate de utilizări suplimentare de uz casnic și beneficii pentru sănătate.

Ajută la atenuarea infecțiilor tractului urinar

Se știe că soluția de bicarbonat de sodiu și apă acționează ca o barieră de protecție împotriva infecțiilor tractului urinar. Se datorează capacității sale de a reduce nivelurile de acid în urină

Este cunoscut faptul că este un stimulent al exercițiilor fizice

Acidul lactic eliberat în timpul activității fizice sau antrenamentelor riguroase are tendința de a se acumula în mușchi și articulații, creând rigiditate și oboseală musculară. Pentru a preveni acest lucru și a vă afecta performanța fizică, beneficiile bicarbonatului de sodiu vă vin în ajutor. Consumul de bicarbonat de sodiu diluat în apă poate ajuta la controlul stării.

Sporește funcția renală

Ca substanță alcalină, bicarbonatul de sodiu reduce nivelurile de acid din organism și ajută la menținerea nivelurilor de pH sub control. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie (JASN), rata declinului funcției renale a fost mult redusă – cu aproximativ două treimi mai lent decât la pacienți, comparativ cu cei care nu au luat bicarbonat de sodiu, potrivit food.ndtv.com.

Previne acneea

Bicarbonatul de sodiu reduce inflamația de pe piele și scade șansele de a dezvolta acnee și cosuri. Proprietățile sale anti-bacteriene ajută la prevenirea erupțiilor pe piele.

Un ingredient de bază pentru îngrijirea părului

Deși nu există nicio dovadă științifică a utilizării bicarbonatului de sodiu ca soluție perfectă de îngrijire a părului, se spune că acest ingredient vă ajută să vă înmoaie tresele și favorizează în continuare creșterea părului.

Tratează arsurile la stomac

Arsurile la stomac sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de reflux gadtric. Este o senzație dureroasă, de arsură care apare în regiunea superioară a stomacului și se poate răspândi în gât. Câteva cauze frecvente ale refluxului sunt supraalimentarea, stresul și consumul de alimente grase sau condimentate. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la tratarea arsurilor la stomac prin neutralizarea acidului gastric. Se dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și se bea amestecul încet.

Ameliorează mâncărimile pielii și arsurile solare

O baie de bicarbonat de sodiu este adesea recomandată pentru a calma mâncărimea pielii. Aceste băi sunt un remediu frecvent utilizat pentru mâncărimea cauzată de mușcăturile de insecte și înțepăturile de albine. Pentru a face o baie de bicarbonat de sodiu, adăugați 1-2 căni de bicarbonat de sodiu într-o baie călduță. Asigurați-vă că zona afectată este îmbibată bine. Pentru zone mai specifice, puteți crea o pastă cu bicarbonat de sodiu și puțină apă. Aplicați un strat gros de pastă pe zona afectată.

Albește dinții

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular pentru albirea dinților. Multe studii au descoperit că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu este mai bună pentru albirea dinților și îndepărtarea plăcii decât pasta de dinți fără bicarbonat de sodiu. Acest lucru este probabil deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietăți abrazive ușoare care îl lasă să rupă legăturile moleculelor care pătează dinții.

Calmează aftele

Aftele sunt ulcere mici și dureroase care se pot forma în gură. Spre deosebire de răni, leziunile aftoase nu se formează pe buze și nu sunt contagioase. Deși sunt necesare mai multe dovezi, unele cercetări au descoperit că apa de gură cu bicarbonat de sodiu este excelentă pentru calmarea durerilor cauzate de afte.

Deodorant

Bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosul de transpirație, făcând mirosurile mai puțin acide. Încercați să frecați cu puțin bicarbonat de sodiu pe axile și este posibil să observați o diferență .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: