Redactia.ro
Home » Știri » Biden și Iohannis se întâlnesc la consultările cu aliații internaționali

Biden și Iohannis se întâlnesc la consultările cu aliații internaționali

Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi, de la ora 16:45, la consultări găzduite de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Consultările vor avea loc în sistem de videoconferință.

La întâlnire vor participa lideri internaționali ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO. Va fi abordată tema securității regionale, care continuă să fie afectată de războiul în plină desfășurare din Ucraina.

Casa Albă a anunțat că președintele Statelor Unite ale Americii va discuta cu aliații săi despre criza din Ucraina, cât și despre coordonarea internațională în ceea ce privește tragerea la răspundere a Rusiei pentru acțiunile sale.

„Președintele va convoca o convorbire video securizată cu aliații și partenerii pentru a discuta despre sprijinul nostru continuu pentru Ucraina și despre eforturile de a trage Rusia la răspundere, ca parte a strânsei noastre coordonări”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni că administrația de la Washington pregătește noi sancțiuni pentru Rusia. Detaliile vor fi anunțate în viitorul apropiat.

„Continuăm să luăm în considerare sancțiuni suplimentare”, a spus Psaki în timpul unui briefing de presă.

Zelenski: Armata rusă a început bătălia pentru Donbas

Potrivit news.ro, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis printr-un nou discurs că armata rusă a început “bătălia pentru Donbas”.

În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe…

Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă”, a spus Zelenski.

“Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a adăugat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: