Redactia.ro
Home » Știri » 20 ianuarie 2020 Blue Monday. Cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi

20 ianuarie 2020 Blue Monday. Cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi

Blue Monday 2020. Cea de-a treia zi de luni a anului, este cea mai deprimantă zi

Blue Monday 2020. Cea de-a treia zi de luni a anului, este cea mai deprimantă zi. Specialiștii susțin că ziua de 20 ianuarie este considerata cea mai deprimantă zi a anului 2020. Blue Monday datează din anul 2005.

20 ianuarie 2020 Blue Monday. Cea de-a treia zi de luni a anului, este cea mai deprimantă zi

Profesorul Cliff Arnall, de la Universitatea din Cardiff a dezvoltat o formulă matematică pentru stabilirea zilei în care cel mai probabil ca oamenii să se simtă deprimați. Această dată a fost calculată în funcție de mai mulți factori, sfârșitul sărbătorilor, datoriilor acumulare după cumpărarea cadourilor, vremea rece, nereușitele anului 2019 și planurile pentru viitor.

20 ianuarie 2020 Blue Monday

Blue Monday face referire la expresia „to feel blue”(a te simţi trist), care datează din anul 2005. Așadar, în urma calculelor a rezultat faptul că pe 20 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului 2020.

Psihologul Cliff Arnall a analizat o combinație de factori și consideră că depresia colectivă din acest an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor și de reducerea luminozității. De asemenea, acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de iarnă.

20 ianuarie 2020 Blue Monday. De unde provine termenul

Blue Monday a făcut parte dintr-o campanie publicitară, lansată de o agenție de turism Sky Travel, care promova avantajele călătoriilor programte în luna ianuarie.

Ideea a fost preluată și de un producător de înghețată, într-o altă campanie publicitară, profitând conceptul opus lui Blue Monday, fiind cea mai fericită zi a anului.

Conform aceluiași calcul, cea mai fericită zi a anului va fi în ziua de 19 iunie 2020, a treia vineri din luna respectivă. Specialiștii precizează că persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai ușor de această stare depresivă. Aceștia recomand sproturile specifice iernii sau exercițiile la sală.

Citeste si:Se întâmplă în Romania. Gestul făcut un tânăr, în fața unui bancomat, în mijlocul zilei

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: