Redactia.ro
Home » Știri » Bogdan Despescu: Dacă veniți în țară, veți petrece Paștele în carantină sau autoizolare, nu cu familia

Bogdan Despescu: Dacă veniți în țară, veți petrece Paștele în carantină sau autoizolare, nu cu familia

Bogdan Despescu MAI

Secretarul de stat, Bogdan Despescu le-a transmis un mesaj românilor din diasporă. Românii sunt sfătuiți să rămână în țara în care se află,  și să nu vină în țară, deoarece își vor petrece sărbătorile Pascale în carantină sau autoizolare.

Românii din diasporă sunt sfătuiți să nu se întoarcă în țară

Secretarul de stat, Bogdan Despescu le-a transmis joi seara, românilor din Diasporă să nu se întoarcă în România de Paște, deoarece își vor petrece sărbătorile Pascale în izolare sau carantină, și nu împreună cu familia.

Mai mult, acesta i-a sfătuit să rămână în țara în care sunt în prezent până la sfârșitul stării de urgență, altfel se vor întocmi dosare penale.

Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale. Vă rugăm să înţelegeţi că toate aceste măsuri sunt dispuse în folosul dumneavoastră”, a transmis Despescu.

De asemenea, Despescu a informat că 10.500 de persoane au intrat în România în cursul zilei de miercuri, dintre care 5.500 de cetățeni români.

Încălcarea măsurilor de urgență

Totodată, secretarul de stat a mai anunțat că MAI se ocupă cu mare atenție de Suceava și Țăndărei, unde au avut loc cele mai multe cazuri de îmbolnăvire și decese.

Joi seara, autoritățile au anunțat Ordonanța militară numărul 8, care prevede printre altele, prelungirea anulării zborurilor din și spre Spania, statul european care are cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Bogdan Despescu a mai declarat că MAI menține operațională linia de triaj de la frontieră, iar cetățenii care vor intra în țară vor intra în carantină sau în autoizolare la domiciliu, ceea ce înseamnă că sărbătorile pascale le vor petrece singuri, fără familiile lor.

La final, secretarul de stat Bogdan Despescu le-a transmis cetățenilor români să apeleze la autorități în cazul în care se încalcă dispozițiile ordonanțelor militare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: