Redactia.ro
Home » Știri » Ce măsuri se vor lua în noua ordonanță militară nr. 8. Totul va intra în vigoare, înainte de Paște

Ce măsuri se vor lua în noua ordonanță militară nr. 8. Totul va intra în vigoare, înainte de Paște

GALERIE FOTO (2) Ce măsuri se vor lua în noua ordonanță militară nr. 8. Totul va intra în vigoare, înainte de Paște

Ordonanța militară nr. 8 – ce măsuri se vor lua. E foarte posibil ca o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 8, să intre în vigoare înainte de Paște.

Această nouă măsură luată de autorități urmează să clarifice anumite aspecte care nu sunt prevăzute în ordonanțele emise până acum.

De la intrarea României în stare de urgență, în urmă cu aproape o lună, au fost date 7 Ordonanțe Militare. Acestea au avut drept scop limitarea pandemiei la nivel național. Există surse care afirmă că noua ordonanță va aduce modificări în privința comerțului alimentar. Astfel, e posibil să se decidă redeschiderea piețelor agro-alimentare. Măsura ar veni în urma declarațiilor Ministrului Agriculturii, Adrian Oroș, care a afirmat că piețele trebuie să rămână deschise, mai ales că magazinele mici de cartier au rămas și ele deschise.

„O parte din pieţe au fost închise, şi de aceea am făcut apel încă de la începutul crizei către administraţiile publice locale să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să-şi vândă produsele, mai ales produsele de sezon, şi că, respectând nişte măsuri impuse de nişte autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului, în aceste pieţe agroalimentare se poate face comerţ civilizat.

Dacă magazinele de colţ de stradă de 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a declarat Adrian Oros, la Realitatea Plus.

Ordonanța militară nr. 8 intră în vigoare înainte de Paște

Tot pe surse, se anunță măsuri mai drastice pentru românii din diaspora care vor reveni în țară, de Paște. De asemenea, se prevăd și măsuri oficiale, în legătură cu măsurile deja recomandate, pentru slujba de Paște. În urma recomandărilor Ministrului de Interne, Marcel Vela, BOR a decis cum se vor oficia slujbele de PAȘTE.

Ce măsuri se vor lua în noua ordonanță militară nr. 8
Ce măsuri se vor lua în noua ordonanță militară nr. 8

Ordonanța Militară nr. 8 ar mai putea aduce și alte măsuri drastice, anunțate de Marcel Vela. Se pare că Ministrul de Interne deja i-ar fi anunţat, marţi seara, pe liderii liberali că pregăteşte o nouă ordonanţă militară, au declarat sursele Mediafax. Vela nu a dat detalii referitoare la obiectul ordonanţei, însă aceasta ar putea fi anunțată miercuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: