Redactia.ro
Home » Știri » O nouă Ordonanță Militară care prevede obligativitatea deschiderii piețelor. Ce spune ministrul Agriculturii

O nouă Ordonanță Militară care prevede obligativitatea deschiderii piețelor. Ce spune ministrul Agriculturii

Pietele deschise

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că va fi pregătită o nouă Ordonanță Militară. Anunțul a fost făcut într-o ședință a conducerii PNL care a avut loc marți seara, prin videoconferință. Ordonanța Militară prevede obligativitatea autorităților locale de a ține piețele deschise pentru ca producătorii să-și poată vinde produsele.

Autoritățile pregătesc o nouă Ordonanță Militară

Ministrul de Interne a precizat că piețele trebuie să rămână deschise, pentru ca producătorii să-și vândă marfa, având în vedere că magazinele mici de cartier au rămas și ele deschise.

O parte din piețe au fost închise de autorități din cauza stării de urgență, iar magazinele mici fiind singurele rămase deschise.

De asemenea, ministrul Agriculturii a precizat că există tot mai multe stocuri de produse alimentare la producătorii din cauza că nu reușesc să își vândă marfa.

Sunt foarte multe stocuri la producătorii şi la procesatorii noştri, stocuri de lapte şi produse lactate, de carne de vită, de carne de pui, de peşte, de legume, iar ei ne semnalează că nu au ce să facă cu aceste stocuri„, a declarat Adrian Oros.

Deschiderea piețelor în România

Așadar, miercuri va fi anunțată obligativitatea deschiderii piețelor agroalimentare.

„O parte din pieţe au fost închise, şi de aceea am făcut apel încă de la începutul crizei către administraţiile publice locale să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să-şi vândă produsele, mai ales produsele de sezon, şi că, respectând nişte măsuri impuse de nişte autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului, în aceste pieţe agroalimentare se poate face comerţ civilizat. Dacă magazinele de colţ de stradă de 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe., a mai declarat Adrian Oros.

Din cauza restricțiilor de circulație, oamenii nu mai cumpără multe produse, motiv pentru care autoritățile sunt dispuse să ceară deschiderea piețelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: