Redactia.ro
Home » Știri » A murit Alexei Navalnîi. Opozantul lui Putin s-a stins în închisoare

A murit Alexei Navalnîi. Opozantul lui Putin s-a stins în închisoare

Alexei Navalny a murit

Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a fost declarat decedat de către autoritățile penitenciare vineri, în închisoarea în care își ispășea sentința. Navalnîi, un disident cunoscut, a fost transferat în această instituție în decembrie 2023 și în luna ianuarie a adresat o plângere Curții Supreme din Moscova referitoare la condițiile de detenție extrem de aspre din colonia penală în care era închis.

Navalnîi, recunoscut pentru activitatea sa opoziționistă împotriva regimului rus, a fost un critic constant al guvernului și al președintelui Vladimir Putin. În timpul detenției sale, preocupările privind starea sa de sănătate și condițiile de detenție s-au intensificat pe plan internațional, cu apeluri repetate către autoritățile ruse să ofere îngrijiri medicale adecvate și să respecte drepturile sale fundamentale.

Vad de indignare în întreaga lume

Cu toate acestea, informațiile despre decesul său au declanșat un val de indignare și tristețe atât în Rusia, cât și în întreaga lume. Opoziția internațională și organizațiile pentru drepturile omului au condamnat ferm acțiunile autorităților ruse și au cerut o investigație completă și transparentă privind circumstanțele morții lui Navalnîi.

În timp ce unele surse oficiale au susținut că decesul lui Navalnîi a fost rezultatul unei boli preexistente, mulți susțin că condițiile de detenție și lipsa accesului la îngrijiri medicale adecvate au contribuit la tragicul sfârșit al liderului opoziției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini