Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România! Justiția din Bulgaria a decis

BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România! Justiția din Bulgaria a decis

E oficial! Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri, 10 iunie, extrădarea Elenei Udrea. Fostul ministru al Dezvoltării a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În momentul condamnării, pe 7 aprilie, Elena Udrea a fugit din România spre Grecia, dar a fost prinsă de polițiștii bulgari.

BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România! Justiția din Bulgaria a decis

Televiziunea Română a difuzat, în premieră, momentul pronunțării verdictului. La ieșirea din sala de judecată, Udrea a declarat că nu știe când va fi adusă în România și că va transmite un mesaj după decizia de extrădare.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute. În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea”, a spus Udrea, citată de Antena 3.

BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România! Justiția din Bulgaria a decis

Elena Udrea a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu o condiție: ca până la pronunțarea acesteia, să fie liberă în Bulgaria. „Solicit instanței să sesizeze CJUE pentru o întrebare preliminară pe care am rugămintea să o prezinte avocatul meu. Doresc să solicit instanței să trimita către CJUE având în vedere că există în nenumărate țări din UE situații similare cu cetățeni români în care s-au luat

decizia de netrimitere în România în baza unor dovezi mult mai puține și mai puțin puternice în cazul unor încălcări și abuzuri mult mai slabe decÂt în cazul meu. Ca urmare considerăm că la nivelul CJUE ar trebui să existe o decizie care sa reglementeze unitar către toate țările UE răspunsul instanțelor din țara unde se judecă cererea de extrădare. Îmi pare rău că juridic nu știu

să explic mai bine. Rugamintea este ca această întrebare să fie trimisă către CJUE dar doar în condiția în care răspunsul CJUE eu îl pot aștepta în stare de libertate pentru că este cunoscut că judecata la CJUE durează minim câteva luni până la un an-doi. Iar varianta ca eu să aștept acest răspuns în stare de arest

BREAKING NEWS Elena Udrea va fi extrădată în România! Justiția din Bulgaria a decis

ar însemna ca eu sa fiu într o stare de detenție în baza unei hotărâri ilegale data de un tribunal constituit nelegal în România. Solicitarea și rugămintea mea este ca întrebarea să fie acceptată doar dacă se admite ca răspunsul să-l aștept pe teritoriul Bulgariei, dar cu altă măsură, nu arest”, a declarat Elena Udrea.

Pe 7 aprilie 2022, în ziua în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiție a decis că trebuie să meargă la închisoare, fostul ministru a plecat în Bulgaria şi s-a oprit în Sofia. Acolo a așteptat să afle verdictul judecătorilor. Când a auzit sentința, a plecat spre Grecia, dar a fost prinsă la vama Kulata de polițiștii bulgari. De atunci se află în arest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: