Redactia.ro
Home » Știri » Explozie la Rafinăria Petromidia. Planul Roșu a fost activat

Explozie la Rafinăria Petromidia. Planul Roșu a fost activat

Un incident major a avut loc în dimineața zilei de vineri la Rafinăria Petromidia, declanșând o reacție de urgență din partea autorităților care au activat imediat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, explozia nu a fost însoțită de un incendiu.

„Pompierii intervin la Rafinăria Petromidia. Planul Roșu de Intervenție a fost activat începând cu ora 8:40. Conform primelor informații, este vorba despre o explozie fără a urma incendiu”, au declarat reprezentanții serviciului de pompieri.

Mașini multe de intervenție la fața locului

La fața locului au fost trimise șase mașini de stingere, două autoscări și trei ambulanțe SMURD pentru a face față situației. În sprijinul eforturilor de intervenție, se așteaptă sosirea unei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și a unei alte autospeciale similare din Stația de Pompieri Fetești.

Această explozie vine după un alt incident grav care a avut loc la începutul lunii iulie 2021, când trei muncitori și-au pierdut viața într-o explozie similară la Rafinăria Petromidia. Mai devreme, în iunie 2023, un alt incident a avut loc, un pompier fiind rănit într-un incendiu la instalația de distilare a motorinei de la aceeași rafinărie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: