Redactia.ro
Home » Știri » Haos în spitalele din România din cauza unui atac cibernetic. Camerele de gardă sunt pline cu pacienți

Haos în spitalele din România din cauza unui atac cibernetic. Camerele de gardă sunt pline cu pacienți

Haoss în spitalele din România

15 spitale se confruntă cu haosul după un atac cibernetic care a blocat capacitatea acestora de a înregistra servicii medicale, lăsând camerele de gardă aglomerate cu pacienți în așteptare. Printre acestea se numără cel puțin trei spitale din București, inclusiv Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.

Aceste spitale folosesc un sistem pentru gestionarea serviciilor medicale furnizat de o firmă IT, însă serverul acesteia a fost afectat în urma unui atac cibernetic petrecut luni dimineață. Consecința imediată a acestui incident este incapacitatea de a raporta și deconta serviciile medicale prestate, ceea ce ar putea duce la pierderi financiare semnificative, deoarece spitalele ar putea să nu primească fondurile necesare de la CNAS.

Probleme mari la camerele de gardă

Managerii spitalelor afectate confirmă că sistemul informatic este nefuncțional, iar la Institutul Marius Nasta, de exemplu, mulți pacienți așteaptă în camera de gardă din cauza acestei probleme tehnice.

Deși nu există încă o comunicare oficială cu privire la această problemă, este clar că situația este critică și necesită intervenții rapide pentru a remedia problemele tehnice și a minimiza impactul asupra pacienților și personalului medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: