Redactia.ro
Home » Știri » Breaking News! Incendiu de proporții la un depozit. S-a trimis mesaj Ro-Alert

Breaking News! Incendiu de proporții la un depozit. S-a trimis mesaj Ro-Alert

Un eveniment de proporții alarmante a avut loc în județul Mureș, mai precis în localitatea Ungheni, unde un incendiu devastator a izbucnit în zona fostei platforme avicole. Această situație de urgență a dus la emiterea unui mesaj RO-ALERT pentru a informa populația despre pericolul iminent.

Primele informații au indicat că incendiul a pornit din deșeurile plastice depozitate în acea zonă. Focul și fumul pot cauza daune grave sănătății umane și pot afecta grav ecosistemul. Din acest motiv, intervenția rapidă a autorităților este esențială pentru a minimiza consecințele acestui incident.

Incendiu de proporții în județul Mureș

În fața acestei urgente, autoritățile au reacționat rapid, mobilizând Detașamentul Târgu Mureș pentru a face față situației de criză. Echipa de intervenție a fost echipată cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autoscară de lucru și salvare de la înălțimi, precum și o autospecială de descarcerare.

„Ca urmare a degajărilor mari fum, pentru protecția populației din zona s-a emis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de circa 700 de metri pătrați, pe platforma industrială, în aceste momente echipajele acționând pentru răcirea zonei, protejarea împotriva propagării la halele învecinate, respectiv pentru localizarea incendiului. Până la acest moment nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, a informat sg. maj. Georgiana Oltean, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

Pompierii au intervenit în forță

La momentul izbucnirii incendiului, flăcările erau puternice și degajările mari de fum se răspândeau rapid, afectând o suprafață considerabilă de aproximativ 700 de metri pătrați din platforma industrială. Echipajele de pompieri au lucrat intens pentru a răci zona și pentru a preveni propagarea focului la halele învecinate. Obiectivul principal era localizarea incendiului pentru a preveni daunele suplimentare.

Până în acest moment, nu s-a raportat niciun caz de persoană rănită sau care ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, pericolul reprezentat de incendiu și de degajările de fum rămâne foarte serios, și eforturile de lichidare a incendiului continuă neîncetat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: