Redactia.ro
Home » Știri » Brexit: Decizia luată de Theresa May în ceea ce privește acordul de ieșire din UE

Brexit: Decizia luată de Theresa May în ceea ce privește acordul de ieșire din UE

Brexit: Decizia luată de Theresa May în ceea ce privește acordul de ieșire din UE

Surse guvernamentale din Marea Britanie spun că premierul Theresa May va propune cabinetului său să excludă un Brexit fără acord.

Premierul britanic Theresa May va propune marţi în mod oficial cabinetului său să excludă un Brexit fără acord, într-o tentativă de a evita o rebeliune a parlamentarilor care ameninţă să preia controlul asupra procesului de ‘divorţ’, scrie cotidianul The Sun, preluat de Reuters.

După ce parlamentul britanic a votat în ianuarie, cu un scor de 432-202, împotriva acordului negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană, şefa guvernului a încercat să recurgă la ameninţarea unui potenţial Brexit fără acord pentru a obţine concesii din partea UE.

Mulţi parlamentari britanici şi câţiva dintre miniştri au avertizat însă că vor prelua controlul asupra Brexit-ului, printr-o serie de voturi în legislativ miercuri, spre a se evita aruncarea celei de-a cincea economii din lume într-o criză economică tumultuoasă.

În replică, Theresa May le va propune marţi principalilor miniştri din cabinet să excludă în mod oficial un Brexit fără acord, deschizând astfel posibilitatea unei amânări de săptămâni sau chiar luni a ieşirii Marii Britanii din UE, dincolo de data programată 29 martie, scrie The Sun.

Reuters a relatat luni despre faptul că guvernul May examinează diferite opţiuni, printre care şi o posibilă amânare a retragerii din UE.

Brexit: Theresa May, optimistă în ceea ce privește o ieșire la timp din UE

Luni, după întâlnirea cu liderii europeni la summitul UE-Liga Arabă, desfăşurat la Sharm El-Sheikh, în Egipt, Theresa May a declarat că o ieşire la timp a Marii Britanii este încă posibilă. Ea a insistat că amânarea Brexit-ului nu constituie o soluţie pentru depăşirea impasului din parlament.

Cu numai o lună înaintea termenului prevăzut pentru ieşirea din UE, rezultatul final este în continuare incert, cu scenarii care variază de la un acord de ultim moment până la un nou referendum, în legătură cu care May a avertizat că ar redeschide divizările de la consultarea din iunie 2016.

Partidul Laburist, de opoziţie, a anunţat luni că va sprijini convocarea unui al doilea referendum cu privire la Brexit dacă parlamentul va respinge planul său alternativ privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Citește și: Summit Trump – Kim în Vietnam. Ce vor discuta cei doi lideri

Masa Caldă în școli – Cum va funcționa programul Guvernului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: