Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștiul intră în carantină de Paști? Anunțul făcut de Vlad Voiculescu

Bucureștiul intră în carantină de Paști? Anunțul făcut de Vlad Voiculescu

Bucureștiul intră în carantină de Paști? Este întrebarea care stă pe buzele românilor care așteaptă cu sufletul la gură un anunț oficial de la autorități pentru a știi ce planuri își pot face pentru Sărbătorile Pascale din acest an. Iar răspunsul vine acum din partea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este cel care le dă răspunsul oficial la întrebarea dacă Bucureștiul intră în carantină de Paști.

Bucureștiul intră în carantină de Paști? Anunțul făcut de Vlad Voiculescu

Oficialul de la Sănătate a ținut să îi asigure pe români că măsura carantinării Bucureştiului de Paşti nu se va lua. Totodată, Vlad Voiculescu a precizat și că niciuna dintre deciziile deja anunţate de Guvern nu se schimbă până la data Sărbătorilor Pascale.

Ministrul Sănătății a precizat că există niște noi criteria privind carantinarea localităților, însă acestea nu duc la carantinarea Capitalei de Paște, așa cum nici cele vechi nu duceau la o astfel de măsură drastică.

Vlad Voiculescu a venit cu lămuriri pentru toți românii pe pagina sa oficială de Facebook.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, este mesajul postat pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri, de către Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Scandal în Guvern, după noul ordin privind carantinarea

Explicațiile date de ministrul Vlad Voiculescu vin după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un nou ordin privind carantinarea unor localități, potrivit cărora nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Așadar, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină, care s-ar putea întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Ordinul, semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial fără ca premierul Florin Cițu să fie informat, potrivit unor informații pe surse Digi 24, fapt ce ar urma să atragă demiterea secretarului de stat

Mai mult, nici secretarul de stat Raed Arafat nu a fost informat de această decizie.

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a declarat despre ordinul controversat Andreea Moldovan.

Totodată, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat din Monitorul Oficial de noul ordin de ministru al Sănătății, însă a ținut să precizeze și că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină de Paști.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: