Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bunica de 94 de ani care pictează case. Cum reușește să transforme casele vecinilor în adevărate opere de artă

Bunica de 94 de ani care pictează case. Cum reușește să transforme casele vecinilor în adevărate opere de artă

GALERIE FOTO (4)

Este o vorbă care spune că vârsta este doar un număr. Asta se pare că o demonstrează și Agnes Kasparkova, o femeie din satul Louka, Cehia. La cei 94 de ani și cu mâinile sale fragile, femeia pictează case și, prin pasiunea sa deosebită, reușește să însuflețească fiecare casă cu desenele sale unice.

Agnes Kasparkova este bunica de 94 de ani, ajunsă celebră pe internet odată ce lumea a văzut frumoasele case pe care le pictează în satul ei.

Bunica de 94 de ani care pictează case a lucrat înainte în agricultură. S-a oprit cu munca grea în urmă cu 30 de ani. Acum, de ani de Și deși are mâini extreme de fragile, reuşeşte să însufleţească fiecare casă cu desenele sale complicate.

Bunica de 94 de ani care pictează case

„Fac doar ceea ce îmi place. Încerc să decorez puţin lumea“, a declarat cu umilință Agnes Kasparkova, în urmă cu ceva ani. Bunica de 94 de ani care pictează case a mai recunoscut că nu-şi poate imagina viaţa fără muncă, fie vorba de lucru în casă, pe lângă casă, în grădină sau la casele vecinilor din sat.

Agnes Kasparkova a mărturisit că a învăţat această formă de artă de la o altă femeie, pe nume Manakova. Când aceasta a murit, Agnes a decis să-i continue frumoasa muncă.

Bunica de 94 de ani care pictează case își ia foarte în serios lucrările de la casele vecine. Femeia a afirmat că foloseşte întotdeauna vopsea scumpă, de bună calitate. Așa are garanția că pictura sa va dura cel putin doi ani.

Bunica de 94 de ani care pictează case, recunoscută pentru florile albastre

Una dintre trăsăturile prin care se evidențiază bunicuța Agnes Kasparkova este tema florală pe care o abordează în mai toate lucrările sale.

Mai mult, bunica de 94 de ani care pictează folosește cel mai des vopseaua albastră ultramarină, o nuanță care arată superb în contrast cu pereţii albi ai caselor din satul ceh.

La o vârstă așa înaintată îi este foarte greu să picteze uneori, în special iarna, dar niciodată nu renunţă. În luna mai, în fiecare an, petrece 10 zile decorând zidurile proaspăt vopsite ale capelei satului.

Nu îşi plănuieşte design-ul, preferând să picteze din imaginaţie. Arta făcută de bătrână se remarcă prin vopseaua albastră ultramarină, care arată incredibil în contrast cu pereţii albi ai caselor.

Oamenii spun că femeia reuşeşte să aducă în satul său originalitate. Însă Agnes nu primeşte bani pentru munca ei şi nici măcar nu se consideră artistă, deşi petrece multe ore pe zi muncind la operele sale apreciate de toată lumea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: