Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bunica Gherghina ne arată pas cu pas cum se face desertul copilăriei! Rețeta delicioasă de colarez

Bunica Gherghina ne arată pas cu pas cum se face desertul copilăriei! Rețeta delicioasă de colarez

Bunica Gherghina ne prezintă o nouă rețetă de Colarez, cel mai delicios desert din toate timpurile. Femeile obișnuiau să-l facă, la țară, în urmă cu mulți ani. Chiar bunica Gherghina spune că ”mamaia ei” îl făcea când era ea mică. Acum, dă rețeta mai departe, celor care vor să mănânce un desert gustos.

A venit ziua și ceasul să vă arăt cum se face colarezul. Cum imi făceam mie mamaie când eram eu mică. Acest colarez era desertul nostru pe timpuri. Urmează să vă prezint ingredientele”, spune bunica Gherghina.

Ingrediente

  • Făină
  • Lapte
  • Sare
  • Zahăr

Mod de preparare

În acest bol punem jumătate din cutia de lapte, iar cealaltă jumătate îl punem în vasul în care fierbem colarezul pe foc. Ați înțeles? Trebuie să încep numărătoarea la făină. Punem opt linguri de făină. Am terminat cu făina, punem o jumătate de linguriță de sare. Amestecăm făina cu laptele. Atenție! Punem cinci linguri de zahăr în timp ce fierbe pe foc. Nu punem zahărul de la început.

Cealaltă jumătate de sticlă de lapte o punem pe foc. Laptele fără făină se pune pe foc și turnăm ușor compoziția făina bătută. Acum, turnăm compoziția, turnă ușor, să nu se lipsească. Cinci linguri de zahăr”, a explicat bunica Gherghina, într-un video postat pe TikTok.

@bunica.gherghina COLAREZ! ❤️ #5pasidebine #văpupămamaia😌 #grandma❤️👵 ♬ sunet original – ❤️Bunica Gherghina❤️

Rețeta bunicii a fost foarte apreciată, iar mulți dintre internauți și-au adus aminte de copilărie, când bunica lor le făcea colarez. ”Strabunica ne facea la fel, o numea „coleașă”!/ Soțul meu îl numește lapte îngroșat!/ Soțul meu îl numește lapte îngroșat!/ La mine in Dambovita facea Mama dzeu sa o ierte 😭dar nu punea zahar si se numea Colesita. Va urmaresc cu mare drag/ Nu am mai mâncat colorez de ani buni🥺 tot bunica ni l făcea și nouă.

Mămăiță, tu erai bogată 🥰 eu il mâncam cu apa nu cu lapte/ Și nouă ne făcea mamaia colarezi!Desertul copilăriei!Ce buni erau !Multă sănătate mamaie harnică și priceputa mai ești/ Multumim mamaita. Desertul copilariei mele🥺in fiecare dimineata ne facea mamaie colarez! va pupam/ și eu mâncăm la mamaia la țară și tare bun era. te iubesc mamaie”, sunt doar câteva comentarii ale internauților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: