Redactia.ro
Home » Știri » „Bunicii sub acoperire” vor ocupa azilele din România. Cum vrea Guvernul să descopere neregulile din unităţile destinate bătrânilor

„Bunicii sub acoperire” vor ocupa azilele din România. Cum vrea Guvernul să descopere neregulile din unităţile destinate bătrânilor

Guvernul are de gând să interneze pacienţi „misterioşi” în diferite azile din ţară, care să raporteze autorităţior tratamentul la care sunt supuşi în respectiva unitate.

„Clienţii misterioşi” trebuie să „toarne” neregulile

În noua legislație din domeniul asistenței sociale, prezentată în primă lectură în timpul ședinței de Guvern de vineri, este prevăzută introducerea conceptului de „client misterios”. În baza constatărilor vor fi inițiate controalele în teren ale inspectorilor.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au inițiat modificarea legislației privind asistența socială din România, după cazurile deosebit de grave descoperite în ultimele luni.

Modificările au fost prezentate în primă lectură în timpul ședinței de Guvern de vineri.

Fraţii Godei rămân în arest preventiv

Se întâmplă la două luni de când au fost făcute publice condițiile mizere din centrele pentru seniorii României. Acestea sunt primele măsuri menite să oprească tratamentele la care erau supuși beneficiarii.

Executivul a schimbat durata licenței provizorii de la 12 la trei luni. În acest moment sunt deschise mai multe dosare penale în care angajații din azile și funcționari ai statului sunt cercetați pentru modul inuman în care i-au tratat pe bătrâni.

În România funcționează 2836 de centre rezidențiale publice și 2400 private.

Frații Godei rămân în arest preventiv. Frații Ştefan și Daniel Godei, care administrau azilul din Voluntari unde bătrânii erau ținuți în condiții de neimaginat, și Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, rămân în arest preventiv. Decizia luată vineri de Curtea de Apel București este definitivă.

În 25 august, Tribunalul Bucureşti hotărâse ca cei trei – cercetați în dosarul privind azilele groazei din Ilfov – să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia a fost atacată de către DIICOT, care instrumentează ancheta, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri contestația procurorilor și a hotărât ca frații Godei și Andrei-Răzvan Ticu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: