Redactia.ro
Home » Știri » Cadoul neașteptat al bunicii. Lecția de viață pe care Jessica o va purta mereu în inimă

Cadoul neașteptat al bunicii. Lecția de viață pe care Jessica o va purta mereu în inimă

Jessica nu a apreciat-o niciodată pe bunica sa, Donna, și adesea își bătea joc de ea. Când s-a căsătorit, nici măcar nu a invitat-o pe sărmana femeie la nuntă. Dar, spre surprinderea ei, tânăra a regretat amarnic decizia atunci când a deschis cadoul de nuntă primit de la bunica sa.

Jessica s-a născut și a crescut în New York, având părinți orientați spre afaceri

Fiind unicul copil al familiei, a fost mereu în centrul atenției, iar părinții și bunica nu i-au refuzat niciodată vreo dorință. Cu toate acestea, Jessica nu a apreciat niciodată eforturile lor și a luat totul de-a gata. De fiecare dată când o vizita pe Donna în Texas, pe timpul vacanțelor de vară, se arăta iritată de prezența acesteia. Când sănătatea bunicii s-a deteriorat și s-a mutat în New York pentru a fi mai aproape de familie, lucrurile au devenit și mai tensionate între ele.

Într-o zi, Donna a fost nevoită să o însoțească pe Jessica la școală, deoarece părinții ei aveau de rezolvat ceva urgent la muncă. La trecerea de pietoni din fața școlii, Donna i-a ținut mâna pentru că îi era teamă să traverseze strada singură, dar Jessica a reacționat agresiv. „Ce-i cu tine?” a izbucnit ea. „Prietenii mei o să râdă de mine dacă mă văd cu o bătrână ca tine. Trece strada singură!”

Ochii bunicii s-au umplut de lacrimi, dar a încercat să-și ascundă durerea și a traversat strada singură, abia ținându-se pe picioare. Jessica nu s-a oprit aici; la intrarea în școală, nici măcar nu i-a permis Donnei să intre. „Nu e nevoie să intri, bunico,” i-a spus ea cu răceală. „Deja m-ai deranjat destul azi. Mergi acasă și spune-i mamei să vină să mă ia mai târziu.”

Donna, o femeie fragilă de 80 de ani, și-a reținut lacrimile, sperând că într-o zi, nepoata ei va înțelege și va aprecia dragostea ei. Din păcate, acea zi nu a venit.

La vârsta de 25 de ani, Jessica a anunțat logodna cu Edward, fiul partenerului de afaceri al tatălui ei, un bărbat înstărit. Nunta lor a fost planificată la o locație exclusivistă din New York, la scurt timp după logodnă. În timp ce își întocmea lista de invitați, Jessica a avut grijă să se asigure că bunica sa nu era inclusă.

„Am adăugat pe toată lumea, în afară de bunica,” le-a spus ea părinților, care erau surprinși de decizie. „Și nu vreau să mai discutăm despre asta.”

Părinții au încercat să o convingă, explicându-i că nu e drept să o excludă pe Donna

Însă Jessica a rămas fermă: „E nunta mea. Am așteptat acest moment împreună cu Edward și nu vreau să-l stric. Bunica nu e la nivelul nostru, haideți să recunoaștem asta. Oricum, trăiește pe cheltuiala noastră, așa că voi găsiți o metodă de a-i explica.”

În dimineața următoare, la micul dejun, părinții Jessicăi încă dezbăteau cum să-i spună Donnei despre discuția avută cu fiica lor. Însă Donna auzise totul și, înainte ca altcineva să poată spune ceva, a intervenit. „Nu cred că voi putea veni la nunta Jessicăi,” a spus ea. Jessica a părut mulțumită de decizia bunicii, ascunzându-și satisfacția sub o mască de înțelegere. „Îți doresc o viață fericită, dragă mea!” i-a urat Donna, ridicându-se și plecând încet.

Nunta a avut loc o lună mai târziu, așa cum fusese planificat. Sala arăta minunat, iar Jessica era extaziată că bunica sa nu era acolo. Totul decursese perfect, sau cel puțin așa credea ea. A doua zi, însă, a fost surprinsă să o găsească pe Donna la ușă, ținând un cufăr vechi în mână.

„Ce cauți aici?” a întrebat-o furioasă Jessica. „Le-am spus socrilor mei că nu ai putut veni din cauza sănătății. Vrei să mă faci de râs?”

„Nu, dragă mea,” i-a răspuns Donna calmă. „Am venit doar să-ți las un cadou de nuntă.”

În acel moment, Edward a intrat în cameră și a salutat-o pe Donna cu căldură, invitând-o să intre. Jessica a fost nevoită să accepte cadoul în fața tuturor, dar, de îndată ce Donna a plecat, a aruncat cufărul într-un colț al camerei și l-a uitat acolo.

După câteva săptămâni, Jessica și Edward au plecat în luna de miere în Las Vegas, iar la întoarcere, a aflat că Donna murise. Cu toate acestea, nu a fost prea afectată de veste și și-a petrecut ore bune alegând ținuta potrivită pentru înmormântare.

Când în cele din urmă s-a hotărât asupra unei rochii Gucci, privirea i-a fost atrasă de cufărul vechi lăsat de bunica ei. „Săraca de ea!” a murmurat Jessica, zâmbind ironic la gândul că Donna a crezut că îi poate oferi ceva de valoare.

Dar, deschizând cufărul, și-a schimbat imediat expresia

În interior se afla un pandantiv scump cu diamante, un album foto și o scrisoare adresată ei. Deschizând scrisoarea, Jessica a început să citească:

„Îmi pare rău că nu am putut să-ți ofer lucrurile pe care le iubești, Jessica,” scria Donna. „Dar să știi că te-am iubit enorm. Am vrut mereu să fiu cea mai bună bunică pentru tine, dar soarta ne-a fost potrivnică. Îți doresc o viață de căsnicie fericită, dragă mea. Edward e un bărbat minunat. Te rog să accepți acest mic cadou de la mine, cumpărat din economiile mele. Sper să nu te simți rușinată de mine.”

Ochii Jessicăi s-au umplut de lacrimi pe măsură ce citea. Pandantivul avea înăuntru o poză din copilăria ei, în care era îmbrățișată de bunica, ambele radiind de fericire. Răsfoind albumul, a revăzut toate momentele frumoase din copilărie petrecute alături de Donna.

Jessica nu și-a mai putut reține lacrimile. „Îmi pare rău, bunico. Te-am disprețuit mereu, iar tu m-ai iubit necondiționat. Îmi pare rău!” a început să plângă necontrolat.

În acea zi, după ce toți invitații plecaseră de la înmormântare, Jessica a rămas lângă mormântul bunicii, ținând strâns cadoul primit. „Îmi pare rău, bunico,” a murmurat ea. „Nu am fost niciodată o adevărată nepoată pentru tine. Sper că ești fericită acolo unde ești. Știu că nimic din ce fac acum nu va schimba trecutul, dar vreau să știi cât de mult te iubesc.”

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: