Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 14 iulie 2020. Sfântul Nicodim, un exemplu de credință

Calendar 14 iulie 2020. Sfântul Nicodim, un exemplu de credință

Sfântul Nicodim

Calendar 14 iulie 2020. În această zi, îl sărbătorim pe Sfântul Cuvios Nicodim Aghioritul, un om cu o credință puternică, care adevenit un exemplu de creștinism. Tot pe 14 iulie sunt pomeniți și Sfântul Apostol Achila;Sfântul Mucenic Just; Sfântul Cuvios Onisim, făcătorul de minuni; Sfântul Ilarie; Sfântul Mucenic Petru cel Nou; Sfântul Mucenic Iraclie.

Viața Sfântului Nicodim Aghioritul, sărbătorit pe 14 iulie

Sfântul Nicodim s-a născut într-o familie de creștini, iar mama lui s-a stins din viață când încă era călugăriță.

Părinții lui l-au dat pe mâna preotului din sat, care i-a fost și învățător. La 16 ani a mers la Smira și a devenit ucenicul unui călugăr. La 26 de ani el a primit numele de Nicodim.

El este cel care a redactta ”Manualul duhovnicului”, care este folosit și în ziua de azi în biserica greacă.

Sfântul Cuvios Nicodim Aghioritul a fost un exemplu de credință pentru mulți, iar el și-a dat viața în anul 1809.

Tropar

Săltați și va veseliti, popoare, că iată în prisosul bucuriei se arată astăzi pârga cea sfânta a Athosului, folositorul și mângâietorul nostru, blândul Nicodim. Căci prin râvna cea după Hristos Biserica o a luminat, indreptand cele stricate și părăsite prin nebăgare de seama și trecerea cu vederea, iar acum înaintea Sfintei Treimi neîncetat se roagă pentru sufletele noastre.

Condac 1

Pe ține, moștenitorul Raiului și luminoasă odrasla a Naxosului, Cuvioase Nicodim, cel mare în cuvânt și în smerenie adânc, te lăudăm. Că întru adevăr nevoindu-te și de la înalta pronie izvoarele bogăției de daruri revărsând, cununa cerească ai luat, iar Biserica într-un glas cânta: Aliluia!
Icos 1
In pamantul dragostei smerite ai fost crescut de catre evlaviosii tai parinti, aratandu-te de mic iubitor al slujbelor si intelepciunii dumnezeiesti. Iar pe dascalii cei de Hristos insuflati cu osardie urmand, ai impletit cunoasterea si faptele virtutii intru slava Nedespartitei Treimi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: