Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 22 iulie 2022. Ce sărbătoare importantă este astăzi

Calendar 22 iulie 2022. Ce sărbătoare importantă este astăzi

Sfanta Maria Magdalena

Calendar 22 iulie 2022. Creștinii ortodocși o sărbătoresc în data de 22 iulie pe Sfânta Maria, cea numită Magdalena. Ea a fost ucenița și mirono­sița lui Hristos „cea dintâi și cea mai mare decât toate mironosițele și purtătoarele de mir”. Tot astăzi este sărbătorită și Sfânta Muceniță Marcela.

Calendar 22 iulie 2022. Sfânta Maria Magdalena, sărbătorită astăzi

Sfânta Maria Magdalena era din cetatea Magdala, un sat pescăresc aflat la hotarele Galileei cu Siria. Se spune despre ea că era bântuită de şapte duhuri necurate, astfel că ducea o viață grea. Într-una dintre zile, Hristos a tămăduit-o, iar după această minune, ea a ales să îl urmeze pe tot parcursul vieții Lui, împreună cu alte femei.

„De atunci, Sfânta Maria Magdalena s-a făcut uceniță și următoare lui Hristos, slujindu-L împreună cu celelalte sfinte femei, până la patimile Lui cele de bună voie, până la moartea pe cruce și până la îngroparea dumnezeiescului Trup, după cum mărturisește despre aceasta Sfântul Matei Evanghelistul, astfel: Acolo erau și femei multe, privind de departe, care veniseră după Iisus din Galileea, slujindu-I Lui, între care era și Maria Magdalena”, conform doxologia.ro.

Astfel, Maria Magdalena a fost prezentă la răstignirea Mântuitorului. Se spune că în acele clipe, când Apostolii au fugit de frică, Maria Magdalena a fost cea care a rămas lângă Crucea Mântuitorului, iar când trupul acestuia a fost așezat în mormânt, ea era de faţă, plângând. Tot ea a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a înviat. După înălţare, Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli la răspândirea credinţei. De aceea, ea este numită şi întocmai cu Apostolii, a scris basilica.ro.

Sfanta Maria Magdalena
Foto: Doxologia.ro

Troparul Sfintei Maria Magdalena

„Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a născut din Fecioara, Cinstita Maria Magdalena, ai urmat și ai păzit indreptările și legile Lui. Pentru aceasta, astăzi, preasfințita pomenirea ta prăznuind, te lăudăm cu credintă și te cinstim cu dragoste”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: