Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 12 august 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți la această dată

Calendar creștin ortodox 12 august 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți la această dată

sfinti 12 august

Calendar creștin-ortodox 12 august 2023. Află din articolul următor ce sfânt este prăznuit la data de 12 august 2023, conform calendarului creștin ortodox.

Calendar creștin ortodox 12 august 2023. Sfinții Mucenici Fotie și Anichit

Sfinții Mucenici Fotie și Anichit au fost doi creștini care au trăit în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor sub împăratul Dioclețian în secolul al IV-lea. Fotie și Anichit au trăit în orașul Nicomidia din Bitinia, care se află în prezent în Turcia. În acea perioadă, creștinismul era supus unei puternice represiuni, iar cei care refuzau să se închine zeilor păgâni și să renunțe la credința lor creștină erau supuși unor mari suferințe și persecuții.

Fotie și Anichit au rămas puternici și neclintiți în credința lor, refuzând să aducă jertfe zeilor păgâni. Ei au fost arestați și aduși în fața autorităților romane, unde au fost supuși la torturi cumplite în încercarea de a-i face să renunțe la credința lor în Hristos. Cu toate acestea, cei doi mucenici au rămas neclintiți și au continuat să mărturisească cu tărie credința creștină.

Viața și martiriul Sfinților Mucenici Fotie și Anichit

În cele din urmă, Sfinții Mucenici Fotie și Anichit au fost condamnați la moarte prin ardere pe rug pentru refuzul lor de a renunța la credința creștină. Martiriul lor a avut loc în anul 304 d.Hr. și a devenit un exemplu de curaj și devotament față de credința creștină.

Sfinții Mucenici Fotie și Anichit reprezintă un simbol al sacrificiului și al devotamentului față de credință în ciuda dificultăților și persecuțiilor. Viața lor și martiriul lor amintește credincioșilor importanța de a rămâne statornici în credința lor, indiferent de provocările și încercările cu care se pot confrunta pe parcursul vieții.

Prin prăznuirea Sfinților Mucenici Fotie și Anichit, creștinii ortodocși își amintesc de eroismul acestor martiri și sunt încurajați să-și întărească propria credință în Hristos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: