Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 20 octombrie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi de către credincioși

Calendar creștin ortodox 20 octombrie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi de către credincioși

Calendar creștin ortodox 20 octombrie 2023. Ce sfânt este sărbătorit la data de 20 octombrie, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este prăznuit în această zi de sărăbătoare de către toți credincioșii ortodocși.

Calendar creștin ortodox 20 octombrie 2023. Sfântul Gherasim de la Kefalonia. Sfântul Mucenic Artemie

Viața Sfântului Gherasim de la Kefalonia

Sfântul Gherasim de la Kefalonia, cunoscut și sub numele de Gherasim al Sfântului Gherasim, este un sfânt considerat unul dintre marii miri, ceea ce înseamnă că a trăit o viață sfântă în lume și nu a fost un călugăr sau preot. S-a născut în secolul al XVI-lea în insula Kefalonia, Grecia, și a fost un om caracterizat de o adâncă umilință, smerenie și iubire față de aproapele său.

Sfântul Gherasim este cunoscut pentru actele sale de milostenie și rugăciune. El a trăit în sărăcie și a dat tot ceea ce avea celor sărmani, trăind o viață dedicată ajutorării celor nevoiași. De asemenea, a fost un mare rugător și vindecător, mulți credincioși venind la el pentru a-i cere rugăciunea și a primi vindecare.

Sfântul Gherasim este sărbătorit în mod special pentru viața sa smerită și exemplară, care a reflectat în mod clar învățăturile lui Isus Hristos cu privire la iubire, milostenie și smerenie. Această sărbătoare aduce aminte credincioșilor că sfințenia poate fi atinsă în viața de zi cu zi prin fapte bune și iubire față de aproapele.

Viața Sfântului Mucenic Artemie

Sfântul Mucenic Artemie a fost un creștin care a trăit în timpurile grele ale persecuției creștinilor. Se crede că a trăit în secolul al III-lea în Egipt și a fost unul dintre mulții creștini care au fost martirizați pentru credința lor în Isus Hristos.

Sfântul Artemie a fost cunoscut pentru tăria sa în credință și pentru curajul de a-și mărturisi credința în fața persecutorilor. El a refuzat să se închine idolilor și să abjure credința sa creștină, fapt pentru care a fost supus la chinuri cumplite și, în cele din urmă, a fost martirizat. Moartea sa martirică a fost un exemplu de curaj și loialitate față de Dumnezeu în ciuda greutăților.

Sfântul Mucenic Artemie este adesea amintit ca un exemplu de credință puternică și devotament neclintit față de Dumnezeu. În ziua aceasta  de sărbătoare, credincioșii ortodocși se roagă pentru a primi puterea de a-și mărturisi credința cu curaj și pentru a rămâne neclintiți în fața adversităților, așa cum a făcut Sfântul Artemie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: