Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox, 2020. Ce nu trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii

Calendar creștin ortodox, 2020. Ce nu trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii

Calendar creștin ortodox, 2020. Ce nu trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii

Calendar creștin ortodox, 2020. Ce nu trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare nu are dată fixă. Este trecută în calendar în vinerea din Săptămâna luminată.

Această sărbătoare își are originea în urma unei întâmplări petrecute în apropierea Constantinopolului. Se spune că un orb a putut să vadă după ce s-a spălat cu apa unui izvor din acest loc. Bărbatul a ajuns la acest izvor datorită împăratului Leon, care atunci nu purta coroana. Acesta a împlinit descoperirea făcută de Maica Domnului:

„Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure și, luând cu mâini apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei întunecați”.

După ce ajunge împărat, Leon ridică o biserică pe locul unde s-a petrecut minunea cu hramul ”Izvorul Tămăduirii”. Aici se vindecă de o boală grea și împăratul Justinian. În semn de mulțumire, acesta ridică o biserică și mai mare. Aceasta fiind distrusă mai târziu de turci.

Izvorul Tămăduirii din timpul lui Leon se păstrează și în zilele noastre. Credincioșii merg în Istanbul, locul în care este vechea cetate a Constantinopolului și se închină în biserica Izvorul Tămăduirii. Actuala construcție este din secolul al XIX-lea, dar la subsolul acesteia se află un paraclis din secolul al V-lea, unde există izvorul cu apa tămăduitoare din trecut.

Ce nu trebuie să faci de Izvorul Tămăduirii

În această zi sfâtă femeile nu trebuie să facă treburi casnice, să spele, să coase pentru că se spune că lucrul făcut în zi sfântă nu va fi de folos și dacă te apuci de ceva niciodată nu vei termina.

Este bine să se stropească camerele din casă cu Agheasmă. De altfel se stropesc și grădinile sau livezile pentru a fi un an rodnic. Se crede că bolnavii care beau din Ageasma Mică pe care o ia în această zi de la biserică după slujbă se vor însănătoși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: