Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 23 septembrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru toți credincioșii

Calendar creștin ortodox 23 septembrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru toți credincioșii

zamislirea sfantului ioan botezatorul

Calendar creștin ortodox 23 septembrie 2023. Sărbătoare importantă pentru toți credincioșii ortodocși. În această zi este amintită zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Iată detaliile!

Calendar creștin ortodox 23 septembrie 2023. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul

În calendarul creștin ortodox, data de 23 septembrie este marcată ca o zi deosebită, în care credincioșii celebrează Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul liturgic ortodox, deoarece marchează începutul vieții celui care avea să devină unul dintre cei mai importanți profeți și predicatori din istoria creștinismului.

Sfântul Ioan Botezătorul, cunoscut și sub numele de Sfântul Ioan cel Înaintemergător, a fost fiul preoților Zaharia și Elisabeta, o familie dreaptă și credincioasă lui Dumnezeu. Încă din fragedă copilărie, el a fost ales de către Dumnezeu pentru a juca un rol esențial în pregătirea venirii lui Mesia pe pământ. În momentul Zămislirii sale, mulți consideră că s-a născut o lumină divină, iar acest eveniment a fost încă o dovadă a planului divin care se desfășura în viața sa.

Viața Sfântului Ioan Botezătorul a fost una trăită în ascultarea lui Dumnezeu. El a trăit o viață ascetică în pustiul Iordanului și a predicat pocăința și botezul pentru iertarea păcatelor. Mesajul său a avut un impact profund asupra oamenilor vremii sale, iar mulți s-au întors la Dumnezeu prin botezul pe care el îl oferea. Sfântul Ioan Botezătorul a fost cunoscut pentru puterea și curajul său în confruntarea cu autoritățile religioase și politice ale vremii, el nu a ezitat să-și exprime critica față de păcatele și nedreptățile societății.

Viața Sfântului Ioan Botezătorul

Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul are o semnificație profundă în calendarul creștin ortodox. Ea marchează începutul unei vieți dedicate slujirii lui Dumnezeu și pregătirii pentru venirea lui Mesia. Sfântul Ioan Botezătorul a fost cel care a botezat pe Isus Hristos în râul Iordan, moment considerat începutul misiunii publice a Mântuitorului și evenimentul în care Sfânta Treime a fost revelată prin cuvântul profeților și prin botezul lui Isus.

Această sărbătoare ne amintește, de asemenea, că fiecare viață are un scop și că fiecare dintre noi este chemat să-și aducă contribuția la planul divin al lui Dumnezeu. Așa cum Sfântul Ioan Botezătorul și-a îndeplinit misiunea de a pregăti calea pentru Isus Hristos, fiecare credincios este chemat să trăiască în credință și ascultare față de Dumnezeu, să-i slujească și să împărtășească dragostea și învățăturile Sale cu ceilalți.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: