Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 24 decembrie. Rugăciunea din Ajunul Crăciunului pentru Sărbatori luminate și liniște

Calendar creștin ortodox 24 decembrie. Rugăciunea din Ajunul Crăciunului pentru Sărbatori luminate și liniște

ajunul craciunului

Calendar creștin ortodox 24 decembrie. Conform calendarului creștin ortodox, la data de 24 decembrie este prăznuită Sfânta Muceniță Eugenia. Ajunul Crăciunului.

Calendar ortodox 24 decembrie 2022. Ce sfântă e sărbătorită azi

Data de 24 decembrie reprezintă Ajunul Crăciunului, data la care se încheie postul Crăciunului și creștinii se pregătesc pentru Nașterea lui Iisus Hristos. Tot în această zi sfântă, este sărbătorită și Sfânta Cuvioasă Muceniță Eugenia.

Tatăl muceniței a fost guvernatorul Egiptului, pe vremea împăratului Comod. Filip, căci acesta îi era numele, îi prigonea pe creștini. Pe evrei îi supunea la chinuri groaznice, iar pe cei ce credeau în Dumnezeu i-a izgonit pe toți din cetate.

Curând, fiica lui, Eugenia, a aflat despre Epistolele scrise de Sfântul Apostol Pavel şi a devenit iubitoare de Dumenzeu. Sfânta Cuvioasă Muceniță Eugenia s-a botezat și a luat haine bărbătești pentru a putea sta la mănăstire, în rugăciune. Pentru aceasta ea s-a tuns și a renunțat la frumusețea ei. A făcut asta și ca să scape de dorința părinților ei de a-i găsi un soț.

Ea a fost numită chiar și stareț la mănăstire, iar totul s-a schimbat atunci când o femeie pe nume Melentia a venit acolo și apoi s-a plâns guvernatorului că a fost siluită de stareț. Atunci, familia a descoperit nu numai că era o minciună, dar și pe fiica cea pierdută. Toți au trecut la creștinism, văzând această minune.

Rugăciunea din Ajunul Crăciunului pentru Sărbatori luminate și liniște în casă

„Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvântezi familia, prietenii, rudele şi pe cei pe care îi iubesc, şi pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei şi puterii Tale nemărginite.Duhule Sfânt, te rog să-i ajuţi, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruieşti pacea şi mila Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlineşti.

Binecuvântează-le Tu căminul, familia, munca, dă-le Înţelepciune şi Lumina în viaţa lor. Binecuvântează-i când pleacă şi când se întorc acasă, mergi înaintea lor şi deschide-le calea. Călăuzeşte-i şi ocroteşte-i clipa de clipă în toată viaţa lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu ştiinţa, din neştiinţă sau pe cele pe care nu şi le amintesc. Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfântă, În Numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Doamne Tată, Fiule şi Duhule Sfânt, vă mulţumesc că veţi face mai mult decât pot eu cere. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: