Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 26 iulie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi

Calendar creștin ortodox 26 iulie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi

mucenita

Calendar creștin ortodox 26 iulie 2023. Află din acest articol ce sfânt este prăznuit la data de 26 iulie 2023 conform calendarului creștin ortodox, dar și detalii despre viața acestuia.

Calendar creștin ortodox 26 iulie 2023. Sfânta Muceniță Paraschievi din Roma

Pe data de 26 iulie, calendarul creștin ortodox o sărbătorește Sfânta Muceniță Paraschievi din Roma, o figură remarcabilă și o adevărată sursă de inspirație pentru credincioși. Cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari sfinte vindecătoare, Paraschievi este adorată și venerată în întreaga lume creștină pentru darul ei divin de a vindeca bolile și de a alina suferința celor aflați în nevoie.

Sfânta Muceniță Paraschievi, cunoscută și sub numele de Parascheva, s-a născut în secolul al XI-lea într-o familie creștină devotată din Roma. De mică, ea a manifestat o profundă credință și dorința de a-și dedica viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui. La vârsta de 15 ani, a decis să-și dedice întreaga viață lui Hristos și să trăiască în ascultare și smerenie.

Sfânta Paraschievi din Roma a trăit o viață austeră, în post și rugăciune

Sfânta Paraschievi a trăit o viață austeră și simplă, rugându-se neîncetat și învățându-i pe alții să îndure suferințele vieții cu răbdare și iubire față de Dumnezeu. Dar ceea ce a făcut-o cunoscută în întreaga lume creștină au fost minunile pe care Dumnezeu i le-a acordat. Sfânta Paraschievi a fost înzestrată cu darul tămăduirii și de-a lungul vieții ei, s-a dedicat slujirii celor bolnavi, vindecându-i cu rugăciunile și sfaturile ei înțelepte.

După moartea părinților ei, Sfânta Paraschievi a decis să părăsească Roma și să călătorească în diferite regiuni pentru a propovădui credința și a vindeca pe cei aflați în suferință. În timpul călătoriilor ei, a lăsat în urmă un puternic impact spiritual și a inspirat pe mulți să-și dedice viața lui Dumnezeu.

Sfânta Muceniță Paraschievi rămâne o sursă de inspirație pentru creștini datorită credinței și dedicării ei neclintite față de Dumnezeu și față de semeni. Ea ne învață că puterea credinței și a iubirii ne poate încuraja să trecem peste orice obstacol și să vindecăm rănile sufletului și ale trupului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: